https://www.olx.pl/oferta/przyczepka-to ... AXXMv.htmlTaką kupiłem.
Dlaczego? Bo zależało mi na składanym dyszlu. Dlaczego nie Niewiadów? Ten Neptun jest cały spawany, Niewiadów skręcany. Ma wahacze ze stali albo to żeliwny odlew; Niewiadów ma giętą rurę, producent osi ten sam Knott.
Uchwyty w podłodze Neptuna przykręcone do płaskownika przyspawanego w narożnikach przyczepy do dwóch profili. W Niewiadowie do profila przyspawany taki wąs i do tego uchwyt, mało stabilnie to wygląda. W Neptunie dyszel ma tuleje grubościenną na zawiasie dyszla i po dwa uchwyty ramy na stronę. Niewiadów zawias dyszla ma jak nożyczki, czyli płaskownik do płaskownika i śubą skręcone. Do Neptuna na zasadzie Plug and Play założysz amortyzatory za 160 zł.
Czy resor potrzebny? Dla mnie więcej wad niż zalet dlatego to takie mało popularne. Ale ta sama przyczepa też jest na resorach 350-400zł drożej.
Ja kupiłem w Pile bo w Gnieźnie było 260zł drożej więc mam 200zł w kieszeni bo to stary rocznik. Po nowym roku będzie cena katalogowa czyli 2850.
U mnie też jest diler Wiolii i mają przyczepę za 3100 ale na wahaczach. No i czego nie ma w cennikach; zmiana DMC kosztuje 120 zł, można zmieniać co 50kg. W razie pytań odpowiem albo pomogę.
Paweł i Kinga. N250 i Jamet Arizona