Ocieplana podłoga

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
Leszek1984

Ocieplana podłoga

Postautor: Leszek1984 » wtorek, 14 kwie 2009, 20:42

Tak sobie myślę, że podczas swojego remontu mogłem też docieplić podłogę. Zrobiłem to połowicznie, bo tam gdzie nie było kantówek dałem styropian, który miałem na zbyciu. A gdyby tak na całej powierzchni położyć matę zagrzejnikową sreberkiem do góry ? Na początek klejem montażowym albo takim do styropianu podkleić, żeby kawałki się nie ruszały przy kładzeniu podłogi a potem już po przymocowaniu podłogi i tak ocieplenie by nie przesuwało się. Wiem, że mata zgniotłaby się w niektórych miejscach ale to i tak by nie przeszkadzało. Powierzchnia N126e to około 6m kwadratowych, wiec koszt razem z klejem to ok 60zł. Mam taką matę na ścianach i suficie i sprawuje się znakomicie.
Obrazek

Awatar użytkownika
andrzejdisel

Re: Ocieplana podłoga

Postautor: andrzejdisel » piątek, 17 kwie 2009, 02:59

Witam :D - ja stalem przed podobnym dylematem :?: - ocieplac podloge czy nie ? - gdy zerwalem stara podloge zauwazylem otwory odplywowe ( chyba do odplywu wody ) i zrezygnowalem z ocieplenia dodatkowego :D - nie wiem czy dobrze zrobilem :?: - ale mysle ze przyczepka ma byc uzywana w lato :D - a te otwory ktos zrobil specjalnie ( dla odplywu wody :?: - wentylacji :?: ) - wiec cos w tym jest :D i zostawilem :D - mam tylko plyte OSB grubosci 8 mm - w przejsciu panele podlogowe - w skrzyniach resztki wykladziny przyklejone na plyte OSB :D - i cale ocieplenie :D
Pozdrawiam andrzejdisel

Volvo V 40 1,9 DI (turbo) 95 KM + Niewiadów N 126 E

Leszek1984

Postautor: Leszek1984 » piątek, 17 kwie 2009, 06:55

Większość osób, która robi remont nawierca otwory odpływowe, ja zrobiłem tak samo.

Awatar użytkownika
andrzejdisel

Postautor: andrzejdisel » piątek, 17 kwie 2009, 14:33

Leszek1984 pisze:Większość osób, która robi remont nawierca otwory odpływowe, ja zrobiłem tak samo.

Witam :D - to O.K. - czy aby tylko woda mogla przeplynac kanalikami ? ( styropian zaslania kanaliki ) - ale jesli na dole jest luz i woda ma mozliwosc przeplyniecia to mozesz kol Leszek1984 spac spokojnie :D
Pozdrawiam andrzejdisel

Volvo V 40 1,9 DI (turbo) 95 KM + Niewiadów N 126 E

Awatar użytkownika
gogi123
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: gogi123 » piątek, 17 kwie 2009, 15:49

albo podwyzszyc podloge o 2cm i wlozyc plyty styropianu pod cala podloge. Tzn kantowki na ktorych lezy podloga podwyzszyc o 2m i miedzy nie wlozyc styropian. dla wodyy bedzie tak jak teraz
N-126N 88' + Citroen Berlingo 1.9d

Wróć do „Pozostałe”