Ocieplana podłoga
-
Ocieplana podłoga
Tak sobie myślę, że podczas swojego remontu mogłem też docieplić podłogę. Zrobiłem to połowicznie, bo tam gdzie nie było kantówek dałem styropian, który miałem na zbyciu. A gdyby tak na całej powierzchni położyć matę zagrzejnikową sreberkiem do góry ? Na początek klejem montażowym albo takim do styropianu podkleić, żeby kawałki się nie ruszały przy kładzeniu podłogi a potem już po przymocowaniu podłogi i tak ocieplenie by nie przesuwało się. Wiem, że mata zgniotłaby się w niektórych miejscach ale to i tak by nie przeszkadzało. Powierzchnia N126e to około 6m kwadratowych, wiec koszt razem z klejem to ok 60zł. Mam taką matę na ścianach i suficie i sprawuje się znakomicie.

- andrzejdisel
Re: Ocieplana podłoga
Witam
- ja stalem przed podobnym dylematem
- ocieplac podloge czy nie ? - gdy zerwalem stara podloge zauwazylem otwory odplywowe ( chyba do odplywu wody ) i zrezygnowalem z ocieplenia dodatkowego
- nie wiem czy dobrze zrobilem
- ale mysle ze przyczepka ma byc uzywana w lato
- a te otwory ktos zrobil specjalnie ( dla odplywu wody
- wentylacji
) - wiec cos w tym jest
i zostawilem
- mam tylko plyte OSB grubosci 8 mm - w przejsciu panele podlogowe - w skrzyniach resztki wykladziny przyklejone na plyte OSB
- i cale ocieplenie 

Pozdrawiam andrzejdisel
Volvo V 40 1,9 DI (turbo) 95 KM + Niewiadów N 126 E
-
Większość osób, która robi remont nawierca otwory odpływowe, ja zrobiłem tak samo.
- andrzejdisel
Leszek1984 pisze:Większość osób, która robi remont nawierca otwory odpływowe, ja zrobiłem tak samo.
Witam

Pozdrawiam andrzejdisel
albo podwyzszyc podloge o 2cm i wlozyc plyty styropianu pod cala podloge. Tzn kantowki na ktorych lezy podloga podwyzszyc o 2m i miedzy nie wlozyc styropian. dla wodyy bedzie tak jak teraz
N-126N 88' + Citroen Berlingo 1.9d