Ogladam i oglądam i jeszcze takiego stelaża nie widziałem, ale co mogę powiedzieć... napewno metoda prób i błędów plus cierpliwość Cię wynagrodzi

. Te pięć rurek od prawej (z czarnymi plastikowymi krązkami), to podporowe są. Ta dłuższa z krzyżakiem stoi chyba przy przedniej scianie przedsionka tzn. trzyma rurki podpierajace scianę wzdłuż krawedzi dachu i tę rurkę, która biegnie pod dachem środkiem od cepki, aż na zewnątrz (pod dachem na srodku przedsionka powinna byc dziura, którą wyprowadzisz rurki podpierające daszek na zewnątrz (to te małe ze szpilkami).
Zobacz, czy przedsionek masz mocowany do budki kedrą (wszyta linka, lub rurka plastikowa), czy na haczyki. Generalnie chodzi o to,żeby ustawić szkielet domku z dachem dwuspadowym, spady w kierunku przodu i tyłu cepki. Jeśli przedsionek jest głeboki tzn ma np 2-2,5m od cepki do przedniej sciany, to powinieneś mieć ze dwie rurki z zaczepami haczykowatymi na wzmocnienie poprzeczne dachu w połowie jego długości tzn pod dachem od scian bocznych do środka dachu. Kombinuj, bo nie wiem dokładnie, jaki masz przedsionek.Te krotkie zagięte pewnie łączą narożniki scian z dachem, te z dodatkowymi "kolcami" są chyba zewnętrzne narożnikowe, a ta stojąca w środku dłuższa z kolcem, to na środek dachu, całkiem na zewnątrz. Po tym, co napisałem pewnie wiesz,że nic nie wiesz, ale sposób jest taki: godzinka wku...a się, potem browar, rozbiórka, wyciagnięcie wniosków, brawar, następna godzinka. Jak już rozłozysz, to weź kolorowe taśmy klejące i naklej takim samym kolorem na łączeniach rurek, to następne rozkładanie bedzie już z jednym browarem... po 15 minutach.