bezpieczniki szklane
bezpieczniki szklane
Cześć. W gnieździe na 220V są gniazda na bezpieczniki szklane. Chcę wsadzić 20A, bo w środku mam drugą parę zwykłych 16A. Nigdzie takich "fiolek" nie ma (nawet w hurtowniach) - jakaś rzadkość czy co? Wiem, że mogę pokombinować, ale może jest szansa na zakup fabrycznych? Z góry dziękuję za informacje. Krzysztof
Re: bezpieczniki szklane
Chodzi o takie bezpieczniki ?
http://www.sklep.cyfronika.com.pl/pl/p/WTT16-Bezpiecznik-szklany%2C-zwloczny-16A-20-mm-/26022
http://www.sklep.cyfronika.com.pl/pl/p/WTT16-Bezpiecznik-szklany%2C-zwloczny-16A-20-mm-/26022
Przasnik pisze:Cześć. W gnieździe na 220V są gniazda na bezpieczniki szklane. Chcę wsadzić 20A, bo w środku mam drugą parę zwykłych 16A. Nigdzie takich "fiolek" nie ma (nawet w hurtowniach) - jakaś rzadkość czy co? Wiem, że mogę pokombinować, ale może jest szansa na zakup fabrycznych? Z góry dziękuję za informacje. Krzysztof
a po co dublować
wywal te z gniazdka i daj róznicówkę - bez zbędnych kombinacji i prosto
Cześć. Dzięki za informacje i porady. Znajomi podpowiadają, że nie potrzeba do przyczepki aż takich 20A bezpieczników. Jakie wy zamontowaliście? Pozdrawiam. Krzysztof
Chris ma racje. Na wejsciu wepnij roznicowke plus przepieciowy 16...20A i po krzyku....Tylko gniazda do wymiany albo trzeba zadrutowac tamte gniazda po szklanych.
Przasnik pisze:Cześć. Dzięki za informacje i porady. Znajomi podpowiadają, że nie potrzeba do przyczepki aż takich 20A bezpieczników. Jakie wy zamontowaliście? Pozdrawiam. Krzysztof
na kempach masz 6A lub 10A więc cokolwiek dasz to szybciej na słupku wywali niż w przyczepce

sens ma tylko różnicówka
No problem w tym że podpinać się można w różnych miejscach nie tylko na polu. Więc jeśli np. prąd "od chłopa" to przepięciowy też się przyda.