Potrzebuje pomoc z klejem, lakierem do skorupy

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
rafnat

Potrzebuje pomoc z klejem, lakierem do skorupy

Postautor: rafnat » sobota, 16 mar 2013, 20:10

Mam prośbę do Was.
Nie wiem właściwie jaki klej lub inny preparat mogę dobrać do przyklejenia bocznych półeczek (zaraz przy suficie). Wszystko zagrzybiało i musiałem je wyrzucić, no i musze wstawić nowe. Druga prośba odnośnie skorupy. Mam kilka ubytków i pajączków na skorupie. Jak je usunąć i czym zaszpachlować( jaką szpachlą, czy czymś innym).Chce je najpierw zlikwidować i pomalować. Myślę o pomalowaniu skorupy wałkiem z krótkim włosiem. Proszę o poradę w tym temacie.

Awatar użytkownika
jedrek101
Kontaktowanie:

Re: Potrzebuje pomoc z klejem, lakierem do skorupy

Postautor: jedrek101 » niedziela, 17 mar 2013, 06:30

witaj ,nie obraź się na mnie ale poszukaj ...
wszystko jest już opisane...
w prawym górnym rogu jest wyszukiwarka

rafnat

Postautor: rafnat » niedziela, 17 mar 2013, 20:27

Nie obrażam się jędrek :) , ale jakoś ciężko mi jest znaleźć temat gdzie jest napisane o przyklejaniu nowych półek w niewiadówce.
Jeśli można to proszę o jakiś link gdzie jest o tym wspomniane. jeśli nie ma to prosiłbym o dobre rady jakim to klejem przymocować.
Jeśli chodzi o reperacje poszycia przyczepki oraz jej lakierowanie, to różnie są odpowiedzi na ten temat. dlatego nie wiem która droga do reperacji byłaby optymalnie nie droga, a zarazem dobra. pozdrawiam

Awatar użytkownika
jedrek101
Kontaktowanie:

Postautor: jedrek101 » poniedziałek, 18 mar 2013, 07:58

w niewiadówce wszystko jest poprzykręcane do drewnianych klocków za laminowanych żywicą
jak będziesz demontował stare to się przyjrzysz

viewtopic.php?f=4&t=3001&p=42431&hilit=%C5%BCywica#p42431

http://www.fanklub-niewiadowek.com/niew ... tivol.html
to akurat remont Nativol'a ale widać te listwy....

rafnat

Postautor: rafnat » niedziela, 24 mar 2013, 21:04

Panowie, mam ,kolejny problem z klejem. Mianowicie chce przykleić nowe półki (jedna nad małym oknem, a druga dłuższa na przeciwko tego małego okna) oraz listwy nad i pod oknem otwieranym z tyłu przyczepki. Nie wiem czy użyć do tego żywicy epoksydowej,a może jakiejś innej żywicy, czy może jakiegoś innego kleju żeby mi utrzymał te półki i listwy we właściwym miejscu no i żeby się nie urwały. Proszę o poradę.
Pozdrawiam

chris_666

Postautor: chris_666 » niedziela, 24 mar 2013, 21:13

rafnat pisze:Panowie, mam ,kolejny problem z klejem. Mianowicie chce przykleić nowe półki (jedna nad małym oknem, a druga dłuższa na przeciwko tego małego okna) oraz listwy nad i pod oknem otwieranym z tyłu przyczepki. Nie wiem czy użyć do tego żywicy epoksydowej,a może jakiejś innej żywicy, czy może jakiegoś innego kleju żeby mi utrzymał te półki i listwy we właściwym miejscu no i żeby się nie urwały. Proszę o poradę.
Pozdrawiam

koniecznie użyj żywicy z drzewa sandałowego :lol:

masz przecież wszystko opisane jak krowie na rowie - mata szklana i żywica epoksydowa i listewki - przyklejone do skorupy i jak klej wyschnie to kolejnym punktem programu jest zalaminowane - czyli mata szklana nasączona rozrobioną żywicą i listewka oblepiona tym paskudztwem łącznie z kawałkami skorupy

potem w to wkręcasz śrubeczki którymi mocujesz półeczki

Wróć do „Pozostałe”