Zasłony w Niewiadówce

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
jedar

Zasłony w Niewiadówce

Postautor: jedar » piątek, 6 lip 2012, 21:01

Witam. W ramach odświeżania wnętrza postanowiłem coś zrobić z oryginalnymi zasłonami. Stare były juz dość wyblakłe. By zachować oryginalność postanowiłem przefarbować je na brązowo. I tu porażka... :(. Nie wiem z jakiego są one materiału. Farbowanie na "stylon" i na "wiskozę" nic nie dało. Jedynie zafarbowały się tasiemki służące jako prowadnice. Wiecie jaki to jest materiał? Pytam chyba już z samej ciekawości, bo czeka mnie wizyta w tej sprawie u zaufanej pani krawcowej. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Drako

Re: Zasłony w Niewiadówce

Postautor: Drako » sobota, 7 lip 2012, 20:58

zaslony w niewiadowce sa kiepskie w upalne dni- lapia kurz i nie zatrzymuja lejacego sie z nieba zaru.

ja wyrzucilem je do kosza i zrobilem cos w rodzaju amarskich rolet
jako material wykorzystalem zaslony przeciwsloneczne ( takie pokryte folia aluminiowa) do szyb samochodowych - tanie i dostepne ( ok 12 zl na alegro ) widzialem tez ze robia z wiklinowych rolet
narazie wyglada troche badziewnie ( musze tu jeszcze obszyc) ale dziala super- sprawdzily sie juz na wyjezdzie.
nikt mi sie nie gapi do wnetrza, zatrzymuje cieplo, rano mozna spac o godzinke dluzej bo jest ciemniej :)

we wszystkich nowszych przyczepach sa wlasnie takie aluminiowate rolety ( ale niestety kosztuja min po 250 zl szt ale maja jeszcze moskitiery w komplecie)

Wróć do „Pozostałe”