Witam ,
mam pytanie do kolegów z większym doświadczeniem , jestem przed malowaniem mojej N - 126 i chciałem zapytać jak skutecznie pozbyć się pajączków na powierzchni przyczepy ?
"pajączki " na laminacie
Re: "pajączki " na laminacie
zmiotką lub odkurzaczem:-) a tak na serio to ja będę próbował pajączki zaszpachlować szpachlą z włóknem szklanym, potem szlif i malowanie,
Gość co sprzedaje materiały do laminatów itd polecał Topkot,wpisz na all. Topkot lub żelkot
Gość co sprzedaje materiały do laminatów itd polecał Topkot,wpisz na all. Topkot lub żelkot
Niewiadówka jest jak Sex, można się uzależnić !!!!
N-250c
N-250c
niestety wiekszosc pajaczkow swiadczy o tym ze uszkodzony jest laminat (szczegolnie jak zaczyna cieknac) i szlifowanie a nastepnie szpachlowanie zelkotu to tylko kosmetyka i zatuszowanie problemu
najlepszym rozwiazaniem byla by lata z wlokna ale to tylko dla hardcorowych remontow
najlepszym rozwiazaniem byla by lata z wlokna ale to tylko dla hardcorowych remontow
... i to nie jest dobra informacja , bo ja już jestem po całym remoncie środka , zostało mi tylko pomalować z zewnątrz ........ 

no ale cieknie?
jezeli tak to zeszlifuj jak najglebiej sie da potem zalej zywica z kawalkami wlokna z maty szklanej potem tylko mala warstewka szpachli zaszlifowac i gotowe do malowania
u mnie nie ciekna nie zamierzam malowac wiec jedyne co na razie planuje to wymyc i zawoskowac
jezeli tak to zeszlifuj jak najglebiej sie da potem zalej zywica z kawalkami wlokna z maty szklanej potem tylko mala warstewka szpachli zaszlifowac i gotowe do malowania
u mnie nie ciekna nie zamierzam malowac wiec jedyne co na razie planuje to wymyc i zawoskowac
nie , nigdzie nie cieknie , na dachu mam kilka większych ubytków ( ale też nie ciekną ) ja napewno uzupełnie żywicą ale właśnie obawiam się takich małych pajęczynek ( np. dużo ich mam na drzwiach ) , żeby niepękały po naprawie przy każdym np. oparciu się o przyczepę .
Ja mowie jedynie z doswiadczenia jakie przekazal mi szwagier pracujacy kilka dobrych lat przy zywicach http://www.washbasins.dremex.com.pl/index.php?page=39&k=3
a jezeli szpachlowka to majac zywice sam ja zrob nczasem nie uzywaj samochodowej ktora wypelniona jest byleczym
a jezeli szpachlowka to majac zywice sam ja zrob nczasem nie uzywaj samochodowej ktora wypelniona jest byleczym