ZAWIESZENIE
Re: ZAWIESZENIE
Post usuniety
Ostatnio zmieniony sobota, 2 mar 2013, 18:34 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
Post usuniety
Ostatnio zmieniony sobota, 2 mar 2013, 18:34 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
- Borivoj
- Fanklubowicz
zundapp600 pisze:Borivoj jak postępy z osią no i kiedy próba ????????????????? Pochwal się wynikami no i jak to w końcu jeździ . Teraz to pewnie śnieg macie , ale po pierwszych wyjazdach pisz !!!!!!!!!!!
Moja mila przyczepka jest v 50 cm sniega. Os jest jeszcze v cieple w domu. Po probe zaraz wiadomošč dam !

Teraz jazda na pewno będzie dużo przyjemniejsza , z amortyzatorami nie będzie odczuwać się szarpania, zwłaszcza przy jeździe po nierównościach.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
Post usuniety
Ostatnio zmieniony sobota, 2 mar 2013, 18:35 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
zundapp600 pisze: Muszę się tylko śpieszyć gdyż na marzec planowane są już jakieś spotkania
Wczoraj udało mi się dostać do przyczepki 50 metrów przez 1m śniegu

Post usuniety
Ostatnio zmieniony sobota, 2 mar 2013, 18:35 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie zastanawiam się i będę zbierał informacje jak można zmienić zawieszenie z osi skrętnej w eNce na zawieszenie powiedzmy z peugeota 405 są to drążki skrętne z amortyzatorami , amorki pod kątem około 45 stopni z tego co pamiętam nie wchodzą w kielichy karoserii , ważna kwestie to rozstaw kół , jeżeli za szeroko to może od peugeota 205
jak dzwoniłem do stacji demontażu to koszt kompletu z bębnami ok 350 -400 zl
Pozdrawiam
jak dzwoniłem do stacji demontażu to koszt kompletu z bębnami ok 350 -400 zl
Pozdrawiam
Nie wiem jaki jest system mocowania amortyzatorów we francuzie, ale trzeba pamiętać o rozstawie kół, który wynosi 1500 mm.

zundapp600 pisze:Na allegro jest też zawsze kilka ofert wymiany wałków
Wystarczy wpisać - regeneracja osi
Koszty to 150 zł za stronę + koszty wałków .
dziś byłem w serwisie w Legionowie - za regeneracje osi zażyczyli sobie 450zł ( z wałkami )
a na allegro nówka oś 440 zł

http://www.allegro.pl/item921750950_os_ ... iadow.html
Kotek parametry z rysunku dotyczą ośi stosowanych w eNkach i zapiekankach
Przy N-375 oraz N-390 jest to samo tylko zmienia się długość rury przez co rozstaw kół wynosi 1700 mm.
Jeżeli idzie o Peugeoty to w danych aut znalazłem rozstaw kół dla 405 144 cm a 306 143 cm
konstrukcja zwarta z amortyzatorami waga do 405 ok 70 kg
konstrukcja zwarta z amortyzatorami waga do 405 ok 70 kg
To mały rozstaw, czyli raczej nadające się do towarówki.
Nie wiecie może gdzie w okolicach Legionowo - Marki (ten kierunek) jest jakiś resorowiec, który mógłby dobrać i zamontować w mojej przyczepie amortyzatory do resorowanej osi?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Citroen Xsara Picasso + N-126N