Remont n126b by MERON

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
Meron

Remont n126b by MERON

Postautor: Meron » niedziela, 28 lip 2013, 22:57

Cześć,

Otóż niedawno pracowałem u pewnego gościa, na którego działce pod drzewem stała przyczepa n126b, przez przypadek okazało się ze ten ktoś chce się pozbyć tej przyczepy, po konsultacji z ojcem, kupiłem tą przyczepę! Za 100 zł. Przyczepa będzie stała nad stawem mojego ojca, głownie pewnie jako magazyn na wędki. Stan opłakany, masakra z zewnątrz cała czarno zielona, w środku smród, wszystko zniszczone. Rocznik 1978!
Początek remontu zacząłem od umycia przyczepy, następnie wyrzuciłem wszystko ze środka, zerwałem tapicerkę, dosłownie wyrwałem podłogę, odkręciłem skorupę od ramy.

Rama przeszła remont - prostowanie(ponieważ jedna z nóg i pewna część ramy była skrzywiona) spawanie jak i również wzmocnienie, czyszczenie, malowanie i wygląda tak a wyglądała tak. Obrazek
Obrazek
Obrazek

Skorupa - po wyrzuceniu wszystkiego, umyłem ją pod dużym ciśnieniem kercherem, dzięki temu pozbyłem się resztek ocieplenia. Wyciągnąłem szyby i teraz staram się wyczyścić stary śmierdzący klej. ALE CZYM GO RUSZYĆ ? Zapycha wszystko! Szczotki , tarcze, papiery ścierne POMOCY!

Kilka fotek przyczepy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PLANY!
Jestem młodym człowiekiem i to zapewne przyczyniło się do tego ze remont będzie nietypowy. American style.
Z zewnątrz:
-Lakier metalik (Tak wiem ile to roboty) Szary albo jasny grafit.
-Nowe ulepszone oświetlenie, do tego obrysówki
-Oryginalne felgi pomaluje na dwa kolory.
-Przyciemnię szyby (folia)
-Naklejki
Wnętrze, nie będzie kuchenki i zlewu. Głownie mejsce do siedzenia i rozłożenia łóżka. Także brak dużej szafy.
- Nowe większe oświetlenie
-Nowe kanapy z możliwością rozłożenia łóżka
-Nowa tapicerka
-Podłoga z paneli podłogowych.
Techniczne:
-Nowe ocieplenie podłogi i ścian ( Z CZEGO WYKONAĆ OCIEPLENIE ŚCIAN?)
-Nowa instalacja elektryczna z możliwością podpięcia zasilania 230V
-Wentylacja mechaniczna.
-Zestaw Audio.

PS. Ten materiał napisałem pare dni temu - prace trwają ale końca nie widać :) chętnie zapoznam się z waszymi podpowiedziami, wizjami - więc piszcie.

naal

Re: Remont n126b by MERON

Postautor: naal » poniedziałek, 29 lip 2013, 23:16

Ambitnie widzę kolega się zabiera. Na ściany ludzie tutaj stosują albo podkłady pod panele lub ekrany zagrzejnikowe. Pod podłogę chyba najlepiej piankę poliuretanową lub styropian. Wełny nie radzę, dostanie wilgoci i może zacząć śmierdzieć. Klej do podkładów i ekranów polimerowy, albo Osakryl. Zastanów się nad panelami nad podłogę. Jeśli zamierzasz nią trochę jeździć, to trochę na masie zyska a to nie najlepiej.

Powodzeni!

Wróć do „Pozostałe”