Wyklejanie przyczepy

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
Awatar użytkownika
robert
Administrator
Administrator

Re: Wyklejanie przyczepy

Postautor: robert » środa, 22 maja 2013, 15:56

Ja kleiłem używając BONATERM A+
Smarowałem obie powierzchnie, zostawiałem do podeschnięcia na kilka minut i dociskałem.
Trzyma jak ta lala.
Robert
Brak pasji jest pewnym rodzajem kalectwa
502 43 46 44
Wątek remontowy

assassins

Postautor: assassins » czwartek, 23 maja 2013, 21:31

ok dzieki za podpowiedzi. Wyklejone mam polowe przyczepy , jeszcze jutro po pracy sie wezme wiec w sobote koncze z podkladem no a pozniej to czego sie obawiam najbardziej czyli wykladzina ale mysle ze chyba dam rade . Jak juz sie ze wszystkim uporam wrzuce pare fotek z przebiegu pracy . Jeszcze raz dzieki .

naal

Postautor: naal » piątek, 24 maja 2013, 12:27

A zadam takie głupie pytanie: Załóżmy, że zedrzemy gąbkę, ale nie pozbędziemy się resztek kleju tzn. tak jak zrobił to reflexes. Czy dobrym rozwiązaniem byłoby zagruntowanie powierzchni jakimś gruntem budowlanym przed rozpoczęciem klejenia?

Awatar użytkownika
dworek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: dworek » piątek, 24 maja 2013, 13:02

naal pisze:zagruntowanie powierzchni jakimś gruntem budowlanym

... to raczej nie jest dobry pomysł, grunty budowlane są raczej do zupełnie innych struktur materiału...
dlaczego pytasz? przeraża Cię wizja zdzierania resztek szczotką?
To napisałem ja, dworek 8-)

naal

Postautor: naal » piątek, 24 maja 2013, 16:56

Nie no logiczne, że to co odpada trzeba zerwać. Grunt budowlany stosuje się na różne powierzchnie: cegła, beton posadzka, na drewno nawet i na KG, czyli właściwie papier. Zastanawiam się tylko, czy nie uszkodzi to w jakiś sposób laminatu. Poza tym wydaje mi się, że tylko wzmocni podłoże.

Awatar użytkownika
dworek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: dworek » piątek, 24 maja 2013, 18:52

moim zdaniem to przerost formy nad treścią ale zastosuj, będziesz pionierem :wink:
To napisałem ja, dworek 8-)

Awatar użytkownika
Klekot

Postautor: Klekot » sobota, 25 maja 2013, 08:26

Tylko,że cegła ,beton,drewno płyty G-K sa materiałami chłonnymi i na tym tez polega działnie gruntu,ma się wchłonąć,a do laminatu się raczej nie wchłonie :P wiec ja bym nie ryzykował,skoro bardzo wiele osób kleiło bez gruntu na stary klej i nic sie z tym nie dzieje,to po co kombinować?

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » sobota, 25 maja 2013, 10:40

Znając właściwości gruntów budowlanych to powiem Ci tylko, że moim zdaniem jest to pierwszy krok do tego żeby kleić przyczepę dwa razy a i jeszcze szorować laminat z tego gruntu. Grunt jest po to aby "zakleić" pory w materiałach bardzo chłonnych by ją ograniczyć. Na laminacie zrobi Ci się cienki film, który skutecznie ograniczy przyczepność kleju. Jeżeli mi nie wierzysz to zrób najpierw próbę, bo szkoda roboty.

naal

Postautor: naal » sobota, 25 maja 2013, 13:25

No to faktycznie odpuszczę jednak. Dzięki za rady.

Wróć do „Pozostałe”