do remontu
do remontu
witam,po przywitaniu pisze pierwszy post-szukam przyczepy byc moze ze za niewielkie pieniadze,bo pewnie bedzie do remontu,ale nie to mnie interesuje,moje pytanie wiaze sie z wyskosciacałkowita przyczep,przegladam neta i jest i owszem szer i długosc,ale nic niepisze sie o wsokoscia musze miec ta wiedze poniewaz moj garaz w ktorym chciałbym cos przy przyczepie robic ma swiatło przejazdu w granicach 207-210 cm,prosze szanownych kolegów wyposarzonych w wiedze tech o pomoc w doborze-jakies sugestie?mysle ze z 15cm mozna by było upuscic powietrze z kół,lecz jaki model ma zblizoną wysokosc do podanej?.pozdrawiam
Re: do remontu
Mogę Koledze podać wysokość mojej N126, na standartowym ogumieniu fiata 126. Według instrukcji jest to 2.200m. Przypuszczam, że seria N126N jest wyższa, ale to muszą się wypowiedzieć koledzy, którzy takie przyczepki mają.
Pozdrawiam matse
Pozdrawiam matse
n jest wzsza ze 20cm chyba. Kolo 2,40 podaja. A nie da rady jakos powiekszyc wjazdu czy caly garaz ma taka wysokosc? Jak kupisz mala niewiadowke to mysle ze na samych bebnach bez kol by wjechala
N-126N 88' + Citroen Berlingo 1.9d
jeżeli chodzi o enkę( N) to wysokość całkowita 242 cm
życie jak droga, kiedyś się kończy...
mysle ze na samych bebnach bez kol by wjechala
tez tak wykombinowałem,trzeba by było zdjąc koła i na bebnach wjechac,tylko trzebaby było zabezpieczyc wjazd ,moze jakies waskie blachy poło zeby bebnów nie zniszvczyc,a garazu niestety nieda sie powiekszyczabudowa szeregowa na osiedlu i do tego garaz wynajmowany
tez tak wykombinowałem,trzeba by było zdjąc koła i na bebnach wjechac,tylko trzebaby było zabezpieczyc wjazd ,moze jakies waskie blachy poło zeby bebnów nie zniszvczyc,a garazu niestety nieda sie powiekszyczabudowa szeregowa na osiedlu i do tego garaz wynajmowany
mam pomysła ...hehe zakupic na złomie stare felgi ( nawet krzywe) i tak je obciąć żeby były tylko otwory na śruby i nie co wiecej niz bęben ...wtedy spokojnie ją wkulasz do garazu...o tym juz myslałem żeby tak tesciowi zrobic ...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
babula pisze: mysle ze na samych bebnach bez kol by wjechala tez tak wykombinowałem,trzeba by było zdjąc koła i na bebnach wjechac,tylko trzebaby było zabezpieczyc wjazd ,moze jakies waskie blachy poło zeby bebnów nie zniszvczyc
bezpieczniej chyba deski położyć
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
najlepiej kantowki przykolkowac do podlogi i wjedzie idealnie
N-126N 88' + Citroen Berlingo 1.9d
dziekuje koledzy za podpowiedzi,odpuszczam ten temat bo doszłem do wnisku ze to niema sensu-nadal poszukuje enki,ale tez zamierzam zmienic garaz na wiekszy,pomierzyłem,przemierzyłem i marnie by było cos przy niej zrobic,za mało miejsca poprostu.pozdrawiam
no przy ence to faktycznie więcej miejsca Ci potrzeba...