prosze o porade
prosze o porade
Witam serdecznie! Jako ze poszukuje n126 chcialem uprzejmie prosic ,zacne grono klubowiczow, o porade na co uwazac i na co zwrocic uwage przy kupnie Niewiadowki. Szukam domku na kolach w cenie miedzy 1500 a 2500zl. Jezeli ktos ma takowy sprzet chetnie rozwaze oferte:) z gory dzieki i pozdrawiam
Re: prosze o porade
Szukaj na tablicy i allegro. Jeśli chodzi o porady to wszystko zostało już napisane. Poszperaj w dziale: handelek. Tam już mnóstwo podobnych tematów było i jeszcze więcej odpowiedzi. Ja jak kupowałem budkę to usłyszałem tylko jedną radę: pamiętak aby okna były całe bo są kosmicznie drogie! Powodzenia!
Klajster Miasto i Kraj
odpowiedź wyczerpująca. Dzięki śliczne
Moja 126e za jakieś 2 tygodnie będzie do sprzedania po generalnym remoncie. Cena 2500zł z przedsionkiem.
"dzyń, dzyń, dzyń"
stico80 pisze:Moja 126e za jakieś 2 tygodnie będzie do sprzedania po generalnym remoncie. Cena 2500zł z przedsionkiem.
kusisz

Myślę, że warto aby przyczepka była zarejestrowana.
Numer w dowodzie rejestracyjnym musi się pokrywać z numerem na ramie .
Numer na ramie zawsze jest nabity - natomiast nie zawsze będzie tam tabliczka znamionowa ( szczególnie w starszych modelach) .
Po za tym warto zwrócić uwagę na ramę - zdecydowanie cenniejsza jest ta ocynkowana. Ta nie koroduje.
Następnie okna - zależnie wg. uznania, mogą być stałe lub otwieralne . Ważne żeby były całe , nie popękane - bo zamienniki są bardzo drogie.
Po za tym ogólny wygląd skorupy, czy są pajączki, przebarwienia itp....
Po tych oględzinach zewnątrz , czas zajrzeć do środka.
A tu koniecznie wyczulić się na skutki nieszczelności, czyli zawilgocone materace ( o ile w ogóle są na stanie ) , czarne powypaczane mebelki....
Do tego czy kuchenka działa , zlewik, pompka wody .... A jeśli przyczepka ma na stanie lodóweczkę - kupuj bez większego targowania . Lodówka droga jest okropnie ( szczególnie napędzana LPG ) .
No to w skrócie chyba tyle - powodzenia w poszukiwaniach .
Numer w dowodzie rejestracyjnym musi się pokrywać z numerem na ramie .
Numer na ramie zawsze jest nabity - natomiast nie zawsze będzie tam tabliczka znamionowa ( szczególnie w starszych modelach) .
Po za tym warto zwrócić uwagę na ramę - zdecydowanie cenniejsza jest ta ocynkowana. Ta nie koroduje.
Następnie okna - zależnie wg. uznania, mogą być stałe lub otwieralne . Ważne żeby były całe , nie popękane - bo zamienniki są bardzo drogie.
Po za tym ogólny wygląd skorupy, czy są pajączki, przebarwienia itp....
Po tych oględzinach zewnątrz , czas zajrzeć do środka.
A tu koniecznie wyczulić się na skutki nieszczelności, czyli zawilgocone materace ( o ile w ogóle są na stanie ) , czarne powypaczane mebelki....
Do tego czy kuchenka działa , zlewik, pompka wody .... A jeśli przyczepka ma na stanie lodóweczkę - kupuj bez większego targowania . Lodówka droga jest okropnie ( szczególnie napędzana LPG ) .
No to w skrócie chyba tyle - powodzenia w poszukiwaniach .