Remoncik n126es,przebieg i problemiki
Re: Remoncik n126es,przebieg i problemiki
Tylko,że gąbki w zasadzie już nie uwidzi- wydrapana
.Na ścianach pozostało takie coś lepkie.klej nie klej.Uniwersalny i nitro słabo to zmywają spróbuje jeszcze aceton,a jak nie to w sumie ściany bez gąbki są więc nakleje od razu ekrany zagrzejnikowe.Dzięki za poradę.Pozdrawiam.

ja chlorokauczukiem nie malowałem... nie wiem po co to...
poszukam tych otworów fabrycznych w podłodze, skoro producent je zrobił to niech będą...
jeśli idzie o "kleistość" to ja drapałem to szpachelką i ręczną szczotką drucianą, potem przemyłem rozpuszczalnikiem do mycia narzędzi (najtańszy w CASTO.... niecałe 7 zet. za flaszkę), na to kleiłem ekran zagrzejnikowy na klej polimerowy -szczodro smarowana szpachelką cała powieżchnia ekranu.
... a dachu jeszcze nie ruszyłem ... wciąz "oryginał
"
poszukam tych otworów fabrycznych w podłodze, skoro producent je zrobił to niech będą...
jeśli idzie o "kleistość" to ja drapałem to szpachelką i ręczną szczotką drucianą, potem przemyłem rozpuszczalnikiem do mycia narzędzi (najtańszy w CASTO.... niecałe 7 zet. za flaszkę), na to kleiłem ekran zagrzejnikowy na klej polimerowy -szczodro smarowana szpachelką cała powieżchnia ekranu.
... a dachu jeszcze nie ruszyłem ... wciąz "oryginał

To napisałem ja, dworek 

Dzisiaj kładłem podłogę.OSB 12,wiertło 8mm i długości 15cm,rozwierciłem także otwory odpływowe,dokleiłem dwie listwy na podlodze i skręciłem tylną połowę . Zalaminowałem żywicą z matą szklaną o grubości 150gr/m2 wszystkie otworki rdzawe zabarwienia na tylnym pasie .Żywicę dobrze się zmywa rozpuszczalnikiem epoxydowym.Przyszła kolei na przód,obcięcie diaksem śrub i historia od nowa
,
Ale to już jutro ,ciemno się zrobiło.Pozdrawiam.

Ale to już jutro ,ciemno się zrobiło.Pozdrawiam.

dworek pisze:ja chlorokauczukiem nie malowałem... nie wiem po co to...
... a dachu jeszcze nie ruszyłem ... wciąz "oryginał"
Zgadzam się w całej rozciągłości,po co mazać chlorokauczukiem.lepiej dokładnie zalepić wszystkie dziury,rozwiercić otwory spustowe przy nadkolach i udrożnić spadki do nich.Pozdrawiam.
Acha mam jescze pytanie-idą chłodne dni czy ktoś z was przyklejał ocieplenie na klej polimerowy i wykładzinę na butapren w temperaturach jesiennych ok.3-5 st.C.Jak zachowują się te kleje czy warto kleić , a może poczekać do wiosny (trochę szkoda czasu
).

Ach ta nasza uszczypliwość lecz dziękuję za odpowiedz ,czytać potrafię szukać u wuja też ale etykiety sobie ,a życie sobie .Pozdrawiam .
Ja kleilem w marcu tego roku cieplo nie bylo ,polimerowym ekrany a butaprenem wykladzine na razie trzyma jak ta lala.Pozdrawiam.
Dziękuję Mariusz724,za odpowiedz właśnie o taką odpowiedz mi chodziło
Pozdrawiam.

Zaraz uszczypliwość, posiedzisz pięć lat na forum to Ci przypomnę 

Dzisiaj dociąłem drugą część podłogi,otwory w podłodze doprawadzające gaz, prąd,zrzut wody potraktowałem w taki sposób ,że plastikowe rurki ,które były w starej podłodze przekleiłem bezpośrednio w skorupę -od środka przyczepy na zewnątrz.Z zewnątrz widać wystające w dół rurki ,które dodatkowo zalaminowałem żywicą.Spowoduje to iż podczas jazdy w deszcz woda spod kół samochodu nie wciśnie się (chyba
)przez nie do środka przyczepy-tak mi się wydaje.
Druga sprawa to wymontowałem (nie bez problemu-zapieczone śruby)rurkę doprowadzającą gaz z kufra do środka,Nie wiem jak wy to zrobiliście ja planuję połączyć butlę tradycyjnym przewodem gazowym,puszczenie go tak jak stara rurka ,czy zostawić jest jednak częściowo skorodowana.Pozdrawiam.

Druga sprawa to wymontowałem (nie bez problemu-zapieczone śruby)rurkę doprowadzającą gaz z kufra do środka,Nie wiem jak wy to zrobiliście ja planuję połączyć butlę tradycyjnym przewodem gazowym,puszczenie go tak jak stara rurka ,czy zostawić jest jednak częściowo skorodowana.Pozdrawiam.
Ja na zewnątrz założyłem rurkę miedziana 8mm w otulinie /taka sama stosuja w instalacjach samochod,LPG/-natomiast w środku przyczepy /w szafce pod zlewem/ mam zamontowany zawór gazowy i od niego dopiero idzie wąż do kuchenki.Ja ta rurkę gdzieś w garażu mam jak chcesz mogę Ci wysłać /w dobrym stanie -bez rdzy/ -za free -opłacisz tylko przesyłkę.
Honda CRV + N126e + Hobby 420 Clasicc
Dziękuję za odpowiedż i propozycję zapewne zrobię tak jak ty ale jeszcze przemyślę jeszcze raz dięki i pozdrawiam- 

jak leci Marek?
pogoda raczej nie nastraja do działania...
jestem w trakcie naklejania remontówki na ekran ale ten wekkend to sobie odpuściłem ... aura zbyt "syberyjska".
myłślałem o ogrzewaniu wnętrza farelką i mrówczej pracy no ale pogoda dała popis że hej
...weź se nie wypij poczciwy człowieku
pogoda raczej nie nastraja do działania...
jestem w trakcie naklejania remontówki na ekran ale ten wekkend to sobie odpuściłem ... aura zbyt "syberyjska".
myłślałem o ogrzewaniu wnętrza farelką i mrówczej pracy no ale pogoda dała popis że hej

...weź se nie wypij poczciwy człowieku

To napisałem ja, dworek 

- TomekN126N
- Fanklubowicz
Andrzejku, nie przejmuj się. Jeszcze będzie ładnie w tym roku. To wszystko przez tych, co pozmieniali opony hehe. Śnieg jest, ale jeszcze będzie słoneczko, bo ja jeszcze motura nie schowałem do ciepłej piwnicy
. Jazda musi być w listopadzie. A jakbyś potrzebował pomocy, to mogę którąś sobotę się wprosić do Ciebie i przykleimy tę wykładzinę. Daj tylko znać
.
Pozdrowionka

Pozdrowionka
Nocki/km
2023: 11/460
2022: 12/440
2021: 3/425
2020: 5/1040
2019: 3/420
2018: 30/4184
2017: 24/2850
2016: 12/2540