Witaj DarioBla!
Wygląda, że na skorupie masz problem podobny do mojego opisany w wątku. "Wielu remontuje i ja też . . . "
Niestety na razie recepty też nie mam. Googlałem, szukałem, trafiłem na firmę zajmującą się tematem materiałów dla żeglarzy. Napisałem, pokazałem swój problem i dostałem taką odpowiedź, jak niżej. szkoda, że nie mają jakiś DEMO próbek, choćby i płatnych, bo można by spróbować i wiadomo by było, czy się w to pakować, a tanie to, to nie jest.
Na razie nic z tym jeszcze nie zrobiłem. Googlam, pytam dalej. Do lata jeszcze czas.
Jakbyś trafił na coś ciekawego, to pisz !
Pozdrawiam
Grzegorz
W dniu 2012-09-13 21:05, GrzegorzG pisze:
Dzień Dobry !
Dziękuję za zainteresowanie.
Dopytam jeszcze, czy „bardzo dobra rozlewność ” oznacza, że te małe uszkodzenia zostaną zalane przez tę farbę ?
Można tak spróbować bez szpachlowania ?
A jeśli tak, to czy jest możliwe dostanie/kupienie jakiejś małej ilości tych środków, aby zrobić próbę ?
Nie chciałbym, wykonać tej pracy, a potem się okaże, że coś jednak nie zadziała.
Pozdrawiam
Grzegorz
nie mamy mniejszych opakowań niż 0,75l.
Pozdraiwam.
Pozdrawiam / Best regards
Agnieszka Ryżewska
manager
tel. +48 501 720 540
fax +48 91 431 43 00
www.farbyjachtowe.plwww.kosmetykijachtowe.plCMS Spółka z o.o.
Przestrzenna 11
70-800 Szczecin
NIP 955-213-25-72
--------------------------------------------------------------------------------
From: farbyjachtowe.pl [mailto:info@farbyjachtowe.pl]
Sent: Sunday, September 09, 2012 11:50 AM
To: GrzegorzG
Subject: Re: naprawa lamiantu
Witam,
dziękujemy za zainteresowania nasza oferta.
Może Pan spróbowac po przeszlifowaniu pomalowac podkładem Epifanes Epoxy Primer, na to farba o bardzo dobrej rozlewności Epifanes Polyurethan Colours white 2 warstwy.
Na koniec dodatkowo mozna użyć pasty polerskiej Yachticon Refit jeśli będzie konieczność.
Wszystkie produkty znajdzie Pan na stronie
www.farbyjachtowe.pl a przy nich karty techniczne,
zapraszam.
Pozdrawiam / Best regards
Agnieszka Ryżewska
manager
tel. +48 501 720 540
fax +48 91 431 43 00
www.farbyjachtowe.plwww.kosmetykijachtowe.plCMS Spółka z o.o.
Przestrzenna 11
70-800 Szczecin
NIP 955-213-25-72
W dniu 2012-09-07 13:58, GrzegorzG pisze:
Dzień Dobry !
Czy mogę poprosić o pomoc ?
Mam do wyremontowania laminatową przyczepkę campingową. I nie bardzo wiem, z jakimi środkami podejść do renowacji zewnętrznej skorupy tej przyczepki. Problem jest w tym, że poprzedni właściciel wyczyścił ją czymś agresywnym, tak, że na powierzchni potworzyło się mnóstwo drobniutkich pajączków. W załączeniu zdjęcia tego. Z daleka, to wygląda, jak umazane szmatą. Ale z bliska widać, że te mazy, to właśnie siatka drobniutkich pajączków. Ten prawdziwy pająk na zdjęciu ma ok 1cm, więc widać, jak drobne są spękania powierzchni przyczepy. Pytanie jest jakich użyć środków do skutecznego zamknięcia tych pajączków i czym ostatecznie umalować podkładowo/końcowo. Oczekiwany kolor to biały.
Czytałem różne porady o pogłębianiu pajączków i potem wypełnianie tego szpachlówką i szlifowanie. Ale to na ogół dotyczyło uszkodzeń mechanicznych i większych. A tu sytuacja jest nieco inna, takie drobiazgi i w takiej ilości szlifowałbym pewnie do następnych wakacji.
Jak sobie z tym poradzić, żeby było trwale ?
Pozdrawiam
Grzegorz