Przenośna lodówka
Przenośna lodówka
Chciałbym zasięgnąć opini Kolegów odnośnie przenośnych lodówek 230/12V. Mają one obniżać temp. wewwnątrz o ok. 20 stopni, ale czy to prawda? Z racji tego, że moja przyczepka jest lekka i ma małą ładowność byłoby to dobre rozwiązanie. Mam lodóweczkę 60L i korzystałem z niej kiedyś, tylko że woziłem ją w bagażniku, a samochód był 5-cio drzwiowy. Na kempingu stała w przedsionku. Teraz mam sedana i nijak do bagażnika nie wejdzie.
Słyszałem i czytałem różne opinie na temat przenośnych lodówek (podobno wiele zależy od producenta), ale nie spotkałem nikogo kto miał doczynienia z tym sprzętem, lub wie coś sprawdzonego.
Liczę na Wasze opinie.
Pozdr. matse
Słyszałem i czytałem różne opinie na temat przenośnych lodówek (podobno wiele zależy od producenta), ale nie spotkałem nikogo kto miał doczynienia z tym sprzętem, lub wie coś sprawdzonego.
Liczę na Wasze opinie.
Pozdr. matse
Re: Przenośna lodówka
Ja sobie taką kupiłem, bo w ogóle nie mam lodówki w przyczepie, ale dopiero po urlopie będę wiedział jak się sprawuje, jednak napewno nie zastąpi ona konwencjonalnej lodówki, na Twoim miejscu transportował bym ją w przyczepce.
kolejna N126n '88 trzeci rok zbieram się do remontu
Problem w tym, że ładowność mojej przyczepki to 50kg. Zamontowanie jej do środka to pewnie połowa ladowności.
A jakiego producenta lodóweczke Kolega kupił?
Pozdr. matse
A jakiego producenta lodóweczke Kolega kupił?
Pozdr. matse
Mam taką lodówkę o pojemności 24 litry. Używałem jej na kempingu i podczas jazdy, gdyż jest prądożerna, około 60 wat mocy to jest 5 A , czyli średni akumulator po 10 godzinach jest kapota. Do mojej mam zasilacz sieciowy. Temperatura wewnątrz utrzymuje się w granicach 4 do 10 stopni przy temperaturze zewnętrznej około 25 stopni, w zależności od częstotliwości zaglądania do środka.Mieszczą się tam max napoje 1 litrowe, chociaż w instrukcji piszą o dwulitrowych. Dobra na przejazdy, na dłuższe postoje nie za bardzo. W przyczepie mam 60 litrową polarowską absorpcyjną.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
ja tez nie mam lodowki w przyczepie i tez kupiłem taka przenosna
Moze nie rewelacja w stosuku do zwyklej ale piwko piłem chłodne stało w niej 2 godziny w zamknietym aucie ( zaznaczam niedziela była b.słoneczna )
Coz narazie w tym roku musi mi wystarczyc - napewno lepsze to niz nic
aha kupiłem ja w promocji w auchanie za 129zl
Moze nie rewelacja w stosuku do zwyklej ale piwko piłem chłodne stało w niej 2 godziny w zamknietym aucie ( zaznaczam niedziela była b.słoneczna )
Coz narazie w tym roku musi mi wystarczyc - napewno lepsze to niz nic
aha kupiłem ja w promocji w auchanie za 129zl
szymon79
N 132t + N250 + VW T4 multivan 2.5 LPG

N 132t + N250 + VW T4 multivan 2.5 LPG

Ja też mam taką lodóweczkę. Korzystam z niej w trakcie przejazdów. Chłodzi przyzwoicie, ale o tych 20 stopniach w stosunku do otoczenia można zapomnieć. Były testy w gazetach i mało która tyle dawała. Ale o 10-15 niemal każda daje rady zbić.
Kolejna sprawa... im mniejsza lodówka tym skuteczniejsza.
Ja kupiłem taką:
http://allegro.pl/item383597542_markowa ... rakow.html
tyle, że za 200zł. Dodam, że ta lodówka wygrała porównanie w teście Motoru.
Ale jeszcze... po 4 h chłodzenia nie odpaliłem samochodu (aku 72Ah). Więc faktycznie one nieco ciągnął.
Kolejna sprawa... im mniejsza lodówka tym skuteczniejsza.
Ja kupiłem taką:
http://allegro.pl/item383597542_markowa ... rakow.html
tyle, że za 200zł. Dodam, że ta lodówka wygrała porównanie w teście Motoru.
Ale jeszcze... po 4 h chłodzenia nie odpaliłem samochodu (aku 72Ah). Więc faktycznie one nieco ciągnął.
- b.b tulipan
- Fanklubowicz
przenośnej to nie mam ale z opowiadania kolegi który jechał na Ukrainę,to sobie chwalił.
podłączona pod 12V samochodu, w czasie jazdy to miał napój zamarznięty częściowo do końca drogi.
ona wtedy pracuje z alternatora lub alternator dobrze ładował aku.
napoje zamroził w domu i do tego miał wkłady zamrożone.
tak że na napoje pono dobra ale coś więcej dać to brak miejsca.
ta chłodziarka miała tylko zasilanie 12V.
w mojej N126e {dop.Ladowność 50 kg.}mam taką o której pisze Kotek, jest mała ale faktycznie chłodzi na 230V dobrze.
czasami wędliny mają szron. na 12V i gaz nie miałem jeszcze okazji do sprawdzenia.
wniosek jeden, trzeba właśnie taką zdobyć i nie zważać na obciążenie przyczepy.
kiedyś we Wrocławiu w Polarze były takie ale po ok. 900zł.nowe.
podłączona pod 12V samochodu, w czasie jazdy to miał napój zamarznięty częściowo do końca drogi.
ona wtedy pracuje z alternatora lub alternator dobrze ładował aku.
napoje zamroził w domu i do tego miał wkłady zamrożone.
tak że na napoje pono dobra ale coś więcej dać to brak miejsca.
ta chłodziarka miała tylko zasilanie 12V.
w mojej N126e {dop.Ladowność 50 kg.}mam taką o której pisze Kotek, jest mała ale faktycznie chłodzi na 230V dobrze.
czasami wędliny mają szron. na 12V i gaz nie miałem jeszcze okazji do sprawdzenia.
wniosek jeden, trzeba właśnie taką zdobyć i nie zważać na obciążenie przyczepy.
kiedyś we Wrocławiu w Polarze były takie ale po ok. 900zł.nowe.
Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Nie A4, nie L4 tylko T4
Nie A4, nie L4 tylko T4
matse pisze:A jakiego producenta lodóweczke Kolega kupił?
Pozdr. matse
kupiłem Mobilcool 26 litrów, na 12 i 230V, zawsze to lepsze niz wiadro z zimną wodą, kupowałem w markecia Ratio (czy cos podobnego) w niemczech, kosztowala w promocji 39ojro

kolejna N126n '88 trzeci rok zbieram się do remontu
Dziękuję kolegom za odzew w w/w temacie
Też słyszałem, że Elta jest jedną z lepszych marek w tej dziedzinie.
Dzięki Wam jakiś pogląd zaczyna mi się klarować.
Pozdr. matse
Też słyszałem, że Elta jest jedną z lepszych marek w tej dziedzinie.
Dzięki Wam jakiś pogląd zaczyna mi się klarować.
Pozdr. matse