Remont czas rozpocząć.

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
Awatar użytkownika
michal3243

Remont czas rozpocząć.

Postautor: michal3243 » niedziela, 29 lip 2012, 18:15

Witam dzisiaj wróciłem z małego wypadu. Po małych oględzinach odkryłem ze drewniana rama otwieranego okna od strony sypialni zgniła rozsypała się w drobny mak. Z jakiego drzewa najlepiej dorobić taką ramę? Na co ją skleić razem z laminatem ? Postanowiłem rozpocząć remont generalny gdyż laminat też już jest przyniszczony a tapicerka w nie najlepszym stanie. Jakie porady koledzy na co uważać czego się spodziewać?
Obrazek
Moje małe M1 na kołach...

chris_666

Re: Remont czas rozpocząć.

Postautor: chris_666 » niedziela, 29 lip 2012, 19:06

michal3243 pisze:Witam dzisiaj wróciłem z małego wypadu. Po małych oględzinach odkryłem ze drewniana rama otwieranego okna od strony sypialni zgniła rozsypała się w drobny mak. Z jakiego drzewa najlepiej dorobić taką ramę? Na co ją skleić razem z laminatem ? Postanowiłem rozpocząć remont generalny gdyż laminat też już jest przyniszczony a tapicerka w nie najlepszym stanie. Jakie porady koledzy na co uważać czego się spodziewać?

drewno miękkie -sosna, świerk będzie łatwe do zrobienia ale mniej trwałe niż np dąb czy buk, klon, jesion które ciężko sie struga bo jest twarde

a przylkeić oczywiście na żywicę do budki, wewnętrzny plastik możesz złapać czymś słabym (butapren albo polimer)

uważać na wszystko i spodziewać się najgorszego :lol:

oczywiście podłogę też pewnie zrobisz bo jak ramka zgniła to wilgoć poszła w dół

Wróć do „Pozostałe”