Oś skrętna + amortyzatory w N-126N
Re: Oś skrętna + amortyzatory w N-126N
Prześwit co prawda zmniejsza się nieznacznie, ale tyko w okolicach kół więc nie powinno to w żaden sposób kolidować nawet na polnych drogach. Samo mocowanie dolne ma mniejszy promień niż bęben koła więc myślę że nie będzie problemów podczas jazdy
Mam pytanie czy Szanowny kolega testował oś po zainstalowaniu "amorków" jeśli tak prosimy o wnioski
Post usuniety
Ostatnio zmieniony środa, 27 lut 2013, 22:40 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
jeszcze prośba gdybyś mógł swoje rysunki zwymiarowąć -chodżby w przybliżeniu uchwyt spawany,
to nam z mniejszym doświadczeniem wiele by pomogło
pozdrawiam
to nam z mniejszym doświadczeniem wiele by pomogło
pozdrawiam
Post usuniety
Ostatnio zmieniony środa, 27 lut 2013, 22:41 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
Post usuniety
Ostatnio zmieniony środa, 27 lut 2013, 22:41 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja też zaczynałem od ping ponga, potem amortyzatory i na pewno inaczej nie będzie, komfortowa sytuacja jak niczego po jeździe nie muszę szukać po całej przyczepie.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
zundapp600 pisze:NO i stało się ........ . Jestem po pierwszym wyjeździe z przerobioną osią . Zrobiłem około 700 km i moje wrażenia z jazdy są jak najbardziej pozytywne . Zauważyłem duży wzrost komfortu podróżowania . Specjalnie wybrałem trasę przez mniej uczęszczane szlaki , co łączy się z bardzo słaba jakością nawierzchni . Nastąpił zanik sił które powodowały szarpanie przyczepą w kierunku PRZÓD - TYŁ . Sądzę że spowodowane jest to tym że przyczepa przestała zachowywać się jak PING - PONG . Wszystkie moje odczucia opisałem z jazdy moja przyczepą i moim holownikiem !!!!!!!!!!!
Ale poprawa na pewno jest spora , gdyż nawet żona stwierdziła że jakoś po tych dziurawych drogach lepiej się jedzie
tak czyli zakładdamy amory

Dzięki Zundapp za przetarcie szlaku
przyczepa N126N + kajak Neptun T100 1969r.
Dystans/liczba nocy w 2016r : 5040/26
Dystans/liczba nocy w 2017r : 1245/7
Dystans/liczba nocy w 2016r : 5040/26
Dystans/liczba nocy w 2017r : 1245/7
fajne,mogłbys podac dokladne wymiary uchwytow?,chetnie sprobuje sie pobawic sam,dziekuje
No to nadałem sobie roboty.Sklonowałem pomysł autora postu i mam prawie identycznie zrobione mocowanie amorków.Założyłem koła i znowu oś do zdjęcia.Problem wynikł z tego,że odległość ucha przyspawanego do przegubu do krawędzi opony wynosi 11mm dojdzie śruba amortyzatora i zrobi się 5mm a jest wyraźnie napisane,że minimalna odległość ma być 16mm od łba śruby do opony.Nie wziąłem tego pod uwagę ,że założyłem opony 145/80/12 i całe 10mm mi zniknęło.Dziś oś z powrotem do zdejmę i na gorąco wyprofiluję wąsy do wewnątrz bo zostawiłem zapas.