Potrzebne informacje o przyczepce motocylkowej typ 31
- KONZIO
- Przyjaciel
- Lokalizacja: jest gdzieś, lecz nie wiadomo gdzie, Świat w którym baśń ta dzieje się...
Potrzebne informacje o przyczepce motocylkowej typ 31
Nie za dużo, ale tyle trafiłem w książkach, które mam.
A mam chyba wszystkie, dot. karawaningu i przyczepek, wydane w Polsce.
Ryszard Szepke "Camping" 1973r. str 76.
"...Na uwagę zasługuje fakt, że w Polsce produkowana jest taka mała i lekka przyczepka jednokołowa o wadze własnej 22kg. Jej skrzynia wykonana z żywic poliestrowych wzmocnionych włóknem szklanym ma pojemność 73 dm3 (0,073 m3), a na pokrywie zamykającej skrzynię znajduje się dodatkowy bagażnik z prętów metalowych. Dopuszczalna jej ładowność wynosi 30kg...."
Adam Słodowy "Budujemy przyczepki campingowe" od strony 16 do 27 opisane masz przyczepki motocyklowe, nawet na jednym schemacie wydaje mi się, że to ta o którą Tobie chodzi, ale nic nie było napisane na JEJ konkretnie temat.
Jak będziesz chciał to napisz tutaj, zeskanuję i Ci wrzucę.
A mam chyba wszystkie, dot. karawaningu i przyczepek, wydane w Polsce.
Ryszard Szepke "Camping" 1973r. str 76.
"...Na uwagę zasługuje fakt, że w Polsce produkowana jest taka mała i lekka przyczepka jednokołowa o wadze własnej 22kg. Jej skrzynia wykonana z żywic poliestrowych wzmocnionych włóknem szklanym ma pojemność 73 dm3 (0,073 m3), a na pokrywie zamykającej skrzynię znajduje się dodatkowy bagażnik z prętów metalowych. Dopuszczalna jej ładowność wynosi 30kg...."
Adam Słodowy "Budujemy przyczepki campingowe" od strony 16 do 27 opisane masz przyczepki motocyklowe, nawet na jednym schemacie wydaje mi się, że to ta o którą Tobie chodzi, ale nic nie było napisane na JEJ konkretnie temat.
Jak będziesz chciał to napisz tutaj, zeskanuję i Ci wrzucę.
ad
Re: Potrzebne informacje o przyczepce motocylkowej typ 31
Post usuniety
Ostatnio zmieniony sobota, 2 mar 2013, 18:48 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
Post usuniety
Ostatnio zmieniony sobota, 2 mar 2013, 18:46 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
- KONZIO
- Przyjaciel
- Lokalizacja: jest gdzieś, lecz nie wiadomo gdzie, Świat w którym baśń ta dzieje się...
Cześć Wszystkim.
Zacząłem Ci to skanować, ale wiesz co w połowie roboty doczytałem się, że A.Słodowy i owszem, w swojej książce opisuje przyczepki, ale niestety dwukółki, także dałem spokój.
Jeśli mimo to chcesz to poskanuję, z tymże wrzucił bym to tutaj bo ja niestety z moim łączem internetowym muszę mieć kontrolę czy wiadomość wyszła. O współpracy ze mną przekonał się już biedny Bartek (Admin), myślałem, że za tą wiadomość co Mu po raz enty wysyłałem bo otrzymywałem komunikat, że wiadomość nie wysłana (a On ją dostawał), to mnie w końcu weźmie albo doda do spamerów, albo zbanuje

Poza tym, jak już coś robić, to już robić dla pokoleń
Na razie przesyłam Ci zdjęcia identycznej przyczepki, jak Twoja, którą kupił i wyremontował sobie mój kumpel z roboty.
Zdjęcia kiepskie, bo robione telefonem, ale zawsze pogląd jakiś jest.
Pozdrawiam.
PS. A tak jeszcze przy okazji proponował bym, żeby może przenieść ten temat z powitań do jakiegoś innego działu, bo jak widać ruch w interesie jest, a mało się tu w sumie witamy

Zacząłem Ci to skanować, ale wiesz co w połowie roboty doczytałem się, że A.Słodowy i owszem, w swojej książce opisuje przyczepki, ale niestety dwukółki, także dałem spokój.
Jeśli mimo to chcesz to poskanuję, z tymże wrzucił bym to tutaj bo ja niestety z moim łączem internetowym muszę mieć kontrolę czy wiadomość wyszła. O współpracy ze mną przekonał się już biedny Bartek (Admin), myślałem, że za tą wiadomość co Mu po raz enty wysyłałem bo otrzymywałem komunikat, że wiadomość nie wysłana (a On ją dostawał), to mnie w końcu weźmie albo doda do spamerów, albo zbanuje

Poza tym, jak już coś robić, to już robić dla pokoleń

Na razie przesyłam Ci zdjęcia identycznej przyczepki, jak Twoja, którą kupił i wyremontował sobie mój kumpel z roboty.
Zdjęcia kiepskie, bo robione telefonem, ale zawsze pogląd jakiś jest.
Pozdrawiam.
PS. A tak jeszcze przy okazji proponował bym, żeby może przenieść ten temat z powitań do jakiegoś innego działu, bo jak widać ruch w interesie jest, a mało się tu w sumie witamy

ad
Jasne Koledzy z powitalni w post problemy możemy wskoczyć.
Postaraj się Kolego o nr tej funflowej pryppeppki ok?
Pozdro
Postaraj się Kolego o nr tej funflowej pryppeppki ok?
Pozdro
- KONZIO
- Przyjaciel
Ok, tylko powiedz bo nie za bardzo mogę strybić, o jaki numer Ci chodzi?
Tzn. modelu, czy jakiś inny?
Pozdrowionka
Tzn. modelu, czy jakiś inny?
Pozdrowionka
ad
Chodzi Kolego o nr seryjny z tabliczki znamionowej i rok produkcji.
Hey
Hey
- KONZIO
- Przyjaciel
Kolego podam Ci to za kilka dni, ponieważ kumpel ma tę przyczepkę w garażu (bardziej piwnicy), a zawalony ma dostęp śniegiem.
Obiecał jednak, że jak się tylko przełamie i odśnieży, albo przyjdzie nagła odwilż i On się dzięki niej do garażu dostanie, to mi to powie.
Obiecał jednak, że jak się tylko przełamie i odśnieży, albo przyjdzie nagła odwilż i On się dzięki niej do garażu dostanie, to mi to powie.
ad
Ale kozacki zaprzęg z tym motocyklem. U mnie w bloku dawno, dawno temu taka przyczepka była zaprzęgnięta ze skuterem Osa. Malina.
Citroen Xsara Picasso + N-126N
O jak pięknie! ja właśnie jestem w trakcie restauracji swojej Oski.
Może udałoby Ci się Kolego jakieś fotki od gościa od Osy? Może ma jeszcze tą Oskę ???
Przy okazji zapraszam wszystkich zakręconych na stronę i forum poświęcone tym skuterom:
http://www.osiara.pl
POZDRAWIAM
Może udałoby Ci się Kolego jakieś fotki od gościa od Osy? Może ma jeszcze tą Oskę ???
Przy okazji zapraszam wszystkich zakręconych na stronę i forum poświęcone tym skuterom:
http://www.osiara.pl
POZDRAWIAM
Post usuniety
Ostatnio zmieniony sobota, 2 mar 2013, 18:47 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
Post usuniety
Ostatnio zmieniony sobota, 2 mar 2013, 18:47 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
zundapp600 pisze:A tak wygląda w całości i tabliczka znamionowa
Dzięki Kolego za expresową reakcję i wszelkie info.
Z kratką wiem, że nie będzie lekko ponieważ mam wersję nowszą tej przyczepki a jak wiadomo w tym II modelu kratka była ze wstawkami z tworzywa.
Hmm będę szukał albo wykąbinuję coś najbardziej zbliżonego do oryginału z I modelu.
Gdyby coś ktoś znalazł lub miał nadprogramowego z tego tematu to jestem otwarty na propozycje.
Jestem też ciekawy jakie wtyczki i gniazda macie zastosowane w swoich niewiadówkach?
Pozdrowionka
P.S.
Kolego Kopi gdybym mógł Cię prosić o zapytanko sąsiada od Oski może znalazło by się coś jak on to miał podłączone do swojego skutera?
Ojjj, z Osą niestety nie pomogę, bowiem już nie mieszkam w W-wie a na starym adresie był właściciel Osy. A dokładnie starsze małżeństwo.
Ale jak będę kiedyś na starych rewirach to podpytam i jakby co dam znać. Jak zrobi się ciepło to spróbuję złapać faceta, który prawie codziennie jeździ żółciutką Osą w Legionowie (mijam go pędząc do pracy na moim chińskim warczącym skuterku
). Może on będzie coś wiedział w podobnych tematach.
Ale - pewien facet który ciąga jakąś przyczekpę simsonem szukając złomu ma wyprowadzoną wtyczkę z tylnej lampy. Jak go gdzieś trafię to podpytam czy to samoróba czy jakiś oryginalny patent.
Ale jak będę kiedyś na starych rewirach to podpytam i jakby co dam znać. Jak zrobi się ciepło to spróbuję złapać faceta, który prawie codziennie jeździ żółciutką Osą w Legionowie (mijam go pędząc do pracy na moim chińskim warczącym skuterku

Ale - pewien facet który ciąga jakąś przyczekpę simsonem szukając złomu ma wyprowadzoną wtyczkę z tylnej lampy. Jak go gdzieś trafię to podpytam czy to samoróba czy jakiś oryginalny patent.
Citroen Xsara Picasso + N-126N