Klucz do drzwi przyczepy
- robert
- Administrator
Klucz do drzwi przyczepy
Zmieniono tytuł na bardziej jednoznaczny.
Witajcie
Takie nietypowe pytanie.
Mam w przyczepie (Tabbert) taki klucz.
Próba dorobienia u tzw. Pana Józka nic nie dała - nowy, dorobiony niby idealny, ale za ch* nie pasuje.
Czy orientujecie się jak można na podstawie kodu (9001) dobrać nowy?
Ktoś z FKN przerabiał już taki problem?
Witajcie
Takie nietypowe pytanie.
Mam w przyczepie (Tabbert) taki klucz.
Próba dorobienia u tzw. Pana Józka nic nie dała - nowy, dorobiony niby idealny, ale za ch* nie pasuje.
Czy orientujecie się jak można na podstawie kodu (9001) dobrać nowy?
Ktoś z FKN przerabiał już taki problem?
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Re: Klucz
A próbowałeś zareklamować usługę Pana Józka?
Jak dorabiałem klucz do Hobby to dopiero za drugim razem dorobili tak żeby pasował. Gość coś tłumaczył, że z tymi małymi bywają problemy.
A co do twojego pytania to przerabiałem to kiedyś u siebie w bagażniku dachowym. Wiem gdzie w Lublinie są magicy co potrafią takie rzeczy.
Jak coś to zapraszam na kawę
Jak dorabiałem klucz do Hobby to dopiero za drugim razem dorobili tak żeby pasował. Gość coś tłumaczył, że z tymi małymi bywają problemy.
A co do twojego pytania to przerabiałem to kiedyś u siebie w bagażniku dachowym. Wiem gdzie w Lublinie są magicy co potrafią takie rzeczy.
Jak coś to zapraszam na kawę

Też bym reklamował. W moim Knause miałem ten sam problem. Gość dorobił mi kluczyk, skasował jak za zboże bo niby nietypowy a pod domem okazało się że klucz nie wchodzi w zamek. Okazało się, że te wzdłużne naciecie było trochę inne. Pojechałem, zrobił nowy już na własny koszt.
A z tego co widzę mam taki sam.
A z tego co widzę mam taki sam.
Knaus Sport 400 LK wcześniej Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i Niewiadów N126N
- robert
- Administrator
kooba pisze:Jak coś to zapraszam na kawę
Przekonałeś mnie... kiedy?

PS A czy Ty przypadkiem nie miałeś przyjechać z przyczepą na rancho?
reflexes pisze:.... Okazało się, że te wzdłużne nacięcie było trochę inne
A widzisz....
-
- Fanklubowicz
Ja dorabiałem klucz do Beyerlanda. Pytałem w jednym punkcie, to powiedzieli, że nie mają takich surówek, a będąc przypadkiem w Warszawie w M1 (w zasadzie to już Marki) podszedłem do punku i pytam czy mi taki klucz dorobią. Pan z punku popatrzył i mówi "oczywiście, przecież to zwykła meblówka jest". Ja że nie, że to specjalny, od przyczepy, a on że zamki w meblach mają takie klucze tylko że krótsze, ale część robocza jest tej samej długości. Faktycznie ten dorobiony jest krótszy ale działa bez zarzutu.
-
- Fanklubowicz
Naprzeciwko, jak wejście do Media Markt i w lewo w pierwszą galerię, gdzieś pośrodku jest ten punkt.
https://zakupywm1.pl/m1-marki/sklep/625 ... nia_kluczy
https://zakupywm1.pl/m1-marki/sklep/625 ... nia_kluczy
- robert
- Administrator
cyran'o pisze:Naprzeciwko, jak wejście do Media Markt i w lewo w pierwszą galerię, gdzieś pośrodku jest ten punkt.
https://zakupywm1.pl/m1-marki/sklep/625/dla-niego/zawar___punkt_dorabiania_kluczy
Dzięki
cyran'o pisze:Ja że nie, że to specjalny, od przyczepy, a on że zamki w meblach mają takie klucze tylko że krótsze, ale część robocza jest tej samej długości. Faktycznie ten dorobiony jest krótszy ale działa bez zarzutu.
Od kilku lat żyję w przeświadczeniu, że gość mnie zrobił w ch...ja

Knaus Sport 400 LK wcześniej Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i Niewiadów N126N
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Re: Klucz do drzwi przyczepy
Powekm wam, że jednak dorobienie klucza do przyczepy to nie są proste rzeczy. Ostatnio chciałem dorobić klucz do dethleffsa. Pan oglądał, mierzył, przeglądał katalogi i internety. Po 10 min szukania stwierdził, że nie ma surowca na dorobienie. Zapisał sobie wszystko i zrobił fotki, zapisał też nr telefonu i powiedział, że odpyta hurtownię, a jak coś będzie wiedział to zadzwoni.
- robert
- Administrator
Re: Klucz do drzwi przyczepy
Ja dorobiłem w miejscu polecanym przez cyran'o
A jutro jadę zawieźć z reklamacją tego pierwszego.
Byłem w piątek i okazało się, że mam go dostarczyć do innego punktu, choć tego samego właściciela.
Ma być tam jakiś lepszy magik i poprawi co sp*ne.
A jutro jadę zawieźć z reklamacją tego pierwszego.
Byłem w piątek i okazało się, że mam go dostarczyć do innego punktu, choć tego samego właściciela.
Ma być tam jakiś lepszy magik i poprawi co sp*ne.