Brak świateł
Brak świateł
Witam.gdy wciskam pedał hamulca gasną światła mijania w pzyczepie i niema Stopu.gdy zgaszę światła stop działa.co może być?jestem laikiem
Re: Brak świateł
alk45 pisze:Witam.gdy wciskam pedał hamulca gasną światła mijania w pzyczepie i niema Stopu.gdy zgaszę światła stop działa.co może być?jestem laikiem
na 90% uciekła Ci masa, musisz sprawdzić wtyk i gniazdo przyczepy, a najlepiej przejrzeć styki w całej instalacji...
a włącz jeszcze awaryjne jak masz choinkę ,czyli wszystko miga to 100% masa
Jeżeli laikiem to masa równa się minus, czyli przewód wspólny dla wszystkich żarówek. Minus jest przerwany i obwód zamyka się poprzez włókna innych żarówek.

-
- Fanklubowicz
sprawdz mase w lampach w przyczepie
Wyjazdy 2019 3096 km 27 nocek
Wyjazdy 2020 2250 km 21 nocek
Wyjazdy 2021 1000 km 7 nocek
Wyjazdy 2022 2138 km 17 nocek
Wyjazdy 2023 4175 km 33 nocki
Wyjazdy 2024 5236 km 31 nocek
wyjazdy 2025 640 km 2 nocki
Wyjazdy 2020 2250 km 21 nocek
Wyjazdy 2021 1000 km 7 nocek
Wyjazdy 2022 2138 km 17 nocek
Wyjazdy 2023 4175 km 33 nocki
Wyjazdy 2024 5236 km 31 nocek
wyjazdy 2025 640 km 2 nocki
U mnie światła mijania działają. Po wciśnięciu stopu jedna lampa działa ok druga natomiast całkowicie gaśnie. Dodam, że w środku pod listwą drewnianą idzie jakiś niebieski przewód jakby od lampy do lampy i nie jest nigdzie podłączony. Masami ruszałem.
najczęściej na wtyczce z przyczepki i gniazdku z auta może cos nie stykać, u mnie pomogło awaryjnie rozszerzenie tych bolców ale wtyczka do wymiany bo śniedź rdza itd.
jak wcześniej nie używałeś haka w aucie to zobacz gniazdo , po latach dostaje sie tam wilgoc/woda i gubi sie napiecie
jak wcześniej nie używałeś haka w aucie to zobacz gniazdo , po latach dostaje sie tam wilgoc/woda i gubi sie napiecie
Niewiadówka jest jak Sex, można się uzależnić !!!!
N-250c
N-250c
Ok. Urwany kabelek przy wtyczce lampy w samochodzie psuł całość. Teraz jak nówka 

Już podpowiadałem to kiedyś w innym wątku
Masę warto zdublować , poprzez to , że jedna masa biegnie przewodem , a druga po konstrukcji ( metalowej) przyczepy .
Tak jest u mnie i zero problemów z masą ,
Masę warto zdublować , poprzez to , że jedna masa biegnie przewodem , a druga po konstrukcji ( metalowej) przyczepy .
Tak jest u mnie i zero problemów z masą ,