oko pisze:Lepiej chyba zejść do ramy i oryginalnym otworem do szafki pod oknem.__ArroW__ pisze:będę musiał przejść przez ścianę przednią od reduktora
u mnie nie ma żadnych oryginalnych otworów

oko pisze:Lepiej chyba zejść do ramy i oryginalnym otworem do szafki pod oknem.__ArroW__ pisze:będę musiał przejść przez ścianę przednią od reduktora
Ciekawe. U mnie szła normalnie rurka z kufra do budy, po ramie.__ArroW__ pisze:u mnie nie ma żadnych oryginalnych otworów
oko pisze:Ciekawe. U mnie szła normalnie rurka z kufra do budy, po ramie.__ArroW__ pisze:u mnie nie ma żadnych oryginalnych otworów
Hmm nie ma nikogo z wiedzą? [emoji848]__ArroW__ pisze:To i ja trochę w temat spróbuję się zagłębić, ponieważ jeśli chodzi o pojęcie gazu to mam z tym styczność, niestety jeśli chodzi o rurki i ich elementy to już gorzej...
potrzebuję porady od a do z jakie połączenia, przejściówki, rurki czy węże użyć do tego aby zbudować porządnie instalację gazową w przyczepie.
Poniżej zdjęcie mniej więcej rozrysowanego układu jaki chciałbym zrobić, na pewno będę musiał przejść przez ścianę przednią od reduktora i boczną do gniazda gazu, wyposażenie będzie lodówka i kuchenka
liczę na jasne i klarowne wytłumaczenie dla laika![]()
dziękuję
Dziękuję za wyczerpujące informacje [emoji6] masz u mnie [emoji481]naal pisze:Ja mam instalacje na miedzi w otulinie 8mm. Taką średnicę przewodów mają również wszystkie zachodnie budy. Na reduktorze bedziesz miał gwint chyba 1/4 i bez problemu w sklepie karawaningowym kupisz złaczki. Co do przyłącza zewnętrznego to możesz spokojnie podpiąć pod wielozawór ponieważ ma pn w sumie 4 wyjścia.
__ArroW__ pisze:Dobra to teraz gdzieś sprawdzone źródło, gdzie można zakupić? Dużo tego nie ma, więc powoli mogę nabyć
oko pisze:A tak poza konkursem: czym ciąć Faro? Zwykłym nożykiem, czy są jakieś specjalistyczne narzędzia?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości