problem z elektryką
- marcinek94
Re: problem z elektryką
Kubuś piekne dzieki jak widac na foto zrobiłem i hula aż miło. W bagażniku wyprowadziłem kable z gniazdem i wtykiem
Przezaznik.... małe a cieszy.

Witam!
Mam pytanie czy ten przekażnik musi być tak mocny (20/30 A),a nie można zastosować słabszego?.
Mam pytanie czy ten przekażnik musi być tak mocny (20/30 A),a nie można zastosować słabszego?.

- marcinek94
ops to juz cooba niech sie wypowie. Ja wziolem ze szrotu 2 przekazniki 20A, 3 bezpieczniki na kabel, 2 gniazda zapalniczki, 2 wtyki zspalniczki za 10zl. Podlec na szrot 

- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
jacek45 pisze:Witam!
Wszystko zależy od tego jaki będzie pobór w przyczepie. A to jakiś problem, że przekaźnik będzie 20/30A?
Według mnie to nie przeszkadza. Jak będziesz miał mniejszy pobór, a przekaźnik mocniejszy. 20/30A to jest moc jaką on może przekazać, a sama cewka przekaźnika to pobiera jakieś miliA.
Witam!
Dzięki za odpowiedz.
rozumiem,że jest to zabezpieczenie na wszelki wypadek,bo nie podejrzewam,aby takie moce były zamontowane w naszych p-pach.
Pozdrawiam.
Dzięki za odpowiedz.
rozumiem,że jest to zabezpieczenie na wszelki wypadek,bo nie podejrzewam,aby takie moce były zamontowane w naszych p-pach.
Pozdrawiam.
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Moja przyczepa maksymalnie może pociągnąć jakieś 12-13A 

U mnie podobnie dlatego trochę się zdziwiłem,że zamontowany został przekażnik o takiej mocy.Rozumiem,że taki jaki był pod ręką
taki zamontowałeś.
Pozdrawiam.
taki zamontowałeś.

- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Re: Odp: problem z elektryką
To akurat była fotka poglądowa z sieci, ale u mnie też jest 30A. Ważne żeby nie było za mało.
Wymacane na smartphonie
Wymacane na smartphonie
- marcinek94
Re: Odp: problem z elektryką

Kubus dziekuje chula rewelacyjnie ale dopiero teraz wrzucam fotki
wymeczone na smartfonie