Murano pisze:__ArroW__ pisze:no to na bank pomaga, ale Marcin jeszcze nie ta pora, żeby bez drzwi jeździć![]()
Po 20 latach muszę zrobić zaprawkę na progu.
uff a już się martwiłem, żeś szalony bez drzwi

Murano pisze:__ArroW__ pisze:no to na bank pomaga, ale Marcin jeszcze nie ta pora, żeby bez drzwi jeździć![]()
Po 20 latach muszę zrobić zaprawkę na progu.

tantalos pisze:Chyba się nie zrozumieliśmy, chodzi mi o chinbasto 12V, 2kW do cepy nie do garażu.

kooba pisze:Chinbasto ciągnie 10A na start i 10A na zaparkowanie...
To ja podpowiem, 100ah kwasiak plus lodówka Abem na dziadach od czwartku godz. 15 do niedzieli rano dało radę 5kw odpalane na minimum 10h dziennie co prawda na minimum ale jednaktantalos pisze:Przeczytałem wątek ale nikt nie zrobił pomiaru czy starczy prądu na np. 15 godzin i aku np.70-80Ah. Ile to wysysa amper w takim czasie z bateryjki.
Zastanawiam się nad kupnem ale u mnie to by było uzupełnienie Trumy - taka hybryda. Chyba takiej hybrydy w ogrzewaniu budy tutaj nikt nie ma.
Interesuje mnie również opinia osób które użytkują chinola już kilka lat, jakie były przeboje na wyjeździe czy jednak same ochy ,achy i w ogóle miód malyna

reflexes pisze:Ja mam 5kW i ono jest fizycznie większe niż 2kW więc być może Kuba ma racje, że 2kW bierze na start tylko 10A ale te czasy mi nie pasują, bo moje studzi się dużo dłużej niż minuta, a start na pełnych obrotach też trwa całkiem długo.
Użytkownicy przeglądający to forum: bartosz i 4 gości