To mój pierwszy post na tym forum więc odczuwam lekki stres ...
Odczuwam go nawet bardziej, jeśli pomyślę o tym o co chcę zapytać, bo będę przerabiał

OK. Ale do celu.
Przymierzam się do remontu mojej N126N. Tegoroczne lato pokazało, że przy znaczącej przewadze płci żeńskiej w naszej rodzinie (3:1) muszę wystrugać jakaś a'la łazienkę.
Stąd też potrzeba zmniejszenia tylnego okna. Wzorem dla mnie jest oczywiście N126NT. Zdecydowałem się na nowy komplet okien z tej wersji.
Mam ogromną prośbę do posiadaczy N126NT - czy ktoś mógłby mi zmierzyć otwór okienny pod tylne okno tj. 800x500 - kuchenne oraz jego umiejscowienie od prawej listwy aluminowej (tej, w która wchodzi przedsionek) oraz okna łazienkowego - rozmiar otworu oraz rozmieszczenie np. od tyłu i od góry przyczepy.
Odnośnie metody zmniejszania otworów planuję wlaminować kawałki laminatu w otwór i wypełnić miejsca łączenia szpachlą lub żelkotem. Cała budka będzie finalnie malowana.
Dzisiaj przygotowałem drugi kawałek laminatu do uzupełnienia otworów. Oba, które przygotowałem (tył i okno kuchenne) zrobiłem według powszechnie znanego przepisu tj. biały żelkot + 2 x mata 450g/m2. Ta część robót wygląd obiecująco. Zobaczymy jak pójdzie dalej. Nieco obawiam sie wklejania tego w budę, ale mam nadzieję, że przy pomocy forum oraz wielu wątków tu zawartych uda się i to ogarnać.
Odnośnie adaptacji/remontu przyczepy - mam (mniej więcej) przygotowaną wizję co chcę osiągnąć.
Generalnie przede mną sporo pracy, ale celem jest i łazienka i ogrzewanie i ciepła woda i miejsce do spania dla 2+2 i ... wyjechanie tym w przyszłym sezonie ponownie na szlak

Przyczepa ma być wersją mobilną tj. taką z którą się dobrze nawija kilometry i zwiedza nowe miejsca.
Raczej nie planuje 2 tyg. postoju w jednym miejscu i 5-cio godzinnego rozkładania wszelakich szpargałów wokół. W takim przypadku pewnie kupiłbym coś większego i nie tracił czasu (i kasy) na remont.
Co z tego wszystkiego wyjdzie zobaczymy. Póki co jestem dobrej myśli.
Dzięki i pozdrawiam.
P.s. Jeśli ktoś będzie zainteresowany podobną przeróbką to będę sie chętnie dzielił postępami prac, wrzucając też konkretne informacje na temat użytych materiałów, kosztów, popełnionych błędów i mam nadzieję małych sukcesów w nierównej walce itp.