Czyszczenie przyczepy pasta do rak w/g Tomakme ...
- Mr.Makarena
- Fanklubowicz
Czyszczenie przyczepy pasta do rak w/g Tomakme ...
Witam !
Tak sie zastanawiam czy polecane na stronie glownej czyszczenie laminatu pasta do rak to dobry pomysl ? Z tego co mi wiadomo to w pastach do rak jest zwykle piasek ktory dzialajac jak papier scierny zmatowi i zetrze laminat przyczepy ..
Oczywiscie moge sie mylic ..Bo to tylko tskie luzne przemyslenia nie poprate praktyka ...co koledzy na to ?
Pozdrawiam :
Mr.Makarena
Tak sie zastanawiam czy polecane na stronie glownej czyszczenie laminatu pasta do rak to dobry pomysl ? Z tego co mi wiadomo to w pastach do rak jest zwykle piasek ktory dzialajac jak papier scierny zmatowi i zetrze laminat przyczepy ..
Oczywiscie moge sie mylic ..Bo to tylko tskie luzne przemyslenia nie poprate praktyka ...co koledzy na to ?
Pozdrawiam :
Mr.Makarena
Pozdrawiam :
Mr.Makarena
Mr.Makarena
Re: Czyszczenie przyczepy pasta do rak w/g Tomakme ...
Ja myję swoją budkę chemia do myjek ciśnieniowych - nie taką z marketu ale profesjonalną. Nie ma siły na brud, stosuje ją również do mycia silników itp. Pasty ścierne, Cify itp., pomimo skuteczności nie są najlepszym rozwiązaniem...
Mr.Makarena pisze: w pastach do rak jest zwykle piasek ktory dzialajac jak papier scierny zmatowi i zetrze laminat przyczepy ...
...obecnie stosuje się zmielone pestki owoców a nie piasek ...czy rysuje równie skutecznie? ... nie sprawdzałem

To napisałem ja, dworek 

- marcinek94
nawet piasek kwarcowy....
trociny, widziałem nawet efekt mycia ace i też jest ok ale ja osobiscie polecam "aktywną piane"- szampon z myjni.
Agresywny bo komary i inne z maski samochodu rozpuszcza.
Polerkę machnę w celu wyciągnięcia połysku pastą polerską farecla.
Puki co darłem żelkot od środka szczotką drucianą na szlifierce kątowej, oraz odrywałem przemoczoną podłogę.
trociny, widziałem nawet efekt mycia ace i też jest ok ale ja osobiscie polecam "aktywną piane"- szampon z myjni.
Agresywny bo komary i inne z maski samochodu rozpuszcza.
Polerkę machnę w celu wyciągnięcia połysku pastą polerską farecla.
Puki co darłem żelkot od środka szczotką drucianą na szlifierce kątowej, oraz odrywałem przemoczoną podłogę.
poszukaj cos z produktów Voigt, ja osobiście do mycia większości rzeczy używam właśnie Voigt 242, najlepiej myje silniki,elementy zaolejone itp. ale do plastików tez coś maja
Niewiadówka jest jak Sex, można się uzależnić !!!!
N-250c
N-250c
Ja bym nie ryzykowała z pastami ściernymi. Lepsza opcja to ta z płynem z myjni i myjką ciśnieniową - w zupełności wystarczy. Preparatów Voigt nie znam.
-
A ja mogę polecić preparaty Voigt. Jak najbardziej sprawdzają się w każdych warunkach.
Absolutnie nie czyść laminatu pastą do rąk! Ona jest strasznie ostra i ma drobinki piasku, które Ci wszystko zniszczą! Zainwestuj w preparaty Voigt.
-
Nie czyń tego jeśli Ci zależy. Tylko ją zniszczysz.
Mój szwagier kiedyś użył pasty do rąk jako środku do czyszczenia, skończyło się jak się skończyło. Stanowczo odradzam.
A czy myjnia zmyje takie małe kropeczki z przyczepy ?
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
-
Jest taki płyn na porosty do karchera nie jest tani ale elegancko czyści te kropeczki i inne zabrudzenia.
To pisałem ja Wodnik Szuwarek
To pisałem ja Wodnik Szuwarek
Z tego co pamiętam, to pasta wurth nie zawiera materiału ściernego.
-
Najlepszy stosowany od wielu sezonów VOIGT BRUDPUR VC 242 czyści wszelakie zabrudzenia i nie tylko
potrafi lekko rozszczelnić przyczepę
jeżeli jest źle zastosowany