Pajączki na budzie N126n
Re: Pajączki na budzie N126n
Właśnie jak poznałem cenę, to miałem napisać ze jest do kupienia za niewiele więcej ogarnięta w miarę enka od kolegi @desperos.
Się tak zastanawiam czy to spękanie które mamy temacie, nie jest tylko na lakierze , bo jeśli te przyczepy są robione w tej technologii którą przerabiałem (czyli malowane w formie) to jest szansa że to nie żelkot popękał tylko lakier.
- Zielony
- Fanklubowicz
- Kontaktowanie:
Telcik pisze:Się tak zastanawiam czy to spękanie które mamy temacie, nie jest tylko na lakierze , bo jeśli te przyczepy są robione w tej technologii którą przerabiałem (czyli malowane w formie) to jest szansa że to nie żelkot popękał tylko lakier.
Z tego co mi wiadomo, to Niewiadówka nie ma lakieru, tylko sam żelkot będący warstwą zewnętrzną

Czyli że ten żelkot jest barwiony? Aż sobie chyba kawałek uszczknę z przyczepy z ciekawości.
Zanim zaczniesz obrywać przyczepę poczytaj o technologii, oszczędzisz sobie dziur 

E już oberwałem
, faktycznie jest barwiony.
I tak mam takie dziury na dachu że empirycznie takie tematy można załatwiać

I tak mam takie dziury na dachu że empirycznie takie tematy można załatwiać

Dzieki za propozycje desperos ale to musi być n126n
Takie założenie. Ale jakby ktoś coś to na priva zapraszam.
Wracajac do tematu to jeśli to żelkot barwiony to bez szlifowani, szpachli i farby sie tego nie ogarnie. A szkoda. Zobaczymy moze powalczę z ceną.

Wracajac do tematu to jeśli to żelkot barwiony to bez szlifowani, szpachli i farby sie tego nie ogarnie. A szkoda. Zobaczymy moze powalczę z ceną.
Pozdrawiam
Lex
Lex
Lex pisze:Dzieki za propozycje desperos ale to musi być n126nTakie założenie. Ale jakby ktoś coś to na priva zapraszam.
A skąd wniosek, że to nie jest enka?
viewtopic.php?f=9&t=8053&p=133558#p133558
Tak tak widzialem temat ale chodzi mi o n126n bez T i L. A tutaj mamy do czynienia z adaptacja na w/w.
Pozdrawiam
Lex
Lex
Lex pisze:No niestety tapicerka odchodzi standartowo wiec bez demontażu środka i klejenia remontówki sie nie obejdzie i to teraz. Jest sucha wiec sprobuje wstawic meble oryg. Uszczelki do dużych okien napewno też trzeba wymienić. Listwy aluminiowe raczej nie odstają, nie widac też dziur i sporych pajączków na budzie. Za 3800 - ma lodówkę, przedsionek i burdel w papierach - 4 cyfrowy numer i 550 dmc oprócz tego nic.
Starguj do 3500 i bierz; zrób środek na czysty i pachnący, wymień okienne uszczelki i ciesz się wakacjami.
W następnych latach zrobisz sobie budę z zewnątrz, jeśli to będzie konieczne, i o ile jeszcze nie znudzi ci się taka formy wypoczynku.
Takie jest moje zdanie.
Lex pisze:Tak tak widzialem temat ale chodzi mi o n126n bez T i L. A tutaj mamy do czynienia z adaptacja na w/w.
Wnętrze można zrobić pod każdą zabudowe ...czy zwykła N czy NL (kuchenka na lewo od drzwi i łóżko na wprost ) oraz NT gdzie kuchenka na lewo a łazienka na wprost od drzwi. Już niedługo zrobi się cieplej to kończę wyklejanie, zabieram się za instalacje gazową i czekam na mebelki .

2021 rok 640 km i 7 nocek 
2022 rok 4890 km i 35 nocek
2023 rok 3450 km i 38 nocek
2024 rok 1150 km i 7 nocek

- stachu_gda
- Fanklubowicz
Desperos to Ty jednak robisz tę swoją cepkę? Odpuszczasz sprzedaż?
stachu_gda pisze:Desperos to Ty jednak robisz tę swoją cepkę? Odpuszczasz sprzedaż?
Jak nie ma chętnych w obecnym stanie "surowym" to nie pozostaje i nic innego jak skończyć co zacząłem. Jest wstępnie jeden zainteresowany "skończoną" eneczką ale czy wtedy ja będę chciał oddać

2021 rok 640 km i 7 nocek 

- stachu_gda
- Fanklubowicz
A no jak polujesz na większy laminat, to jak się jakiś pojawi, i to w dobrej cenie, to koniecznie się dobrze i długo namyślaj, a w międzyczasie daj mi znać 
Co do większych laminatów to niestety z tego co widzę najlepiej sobie sprowadzić z NL/BE, ale szału cenowego to nie będzie.

Co do większych laminatów to niestety z tego co widzę najlepiej sobie sprowadzić z NL/BE, ale szału cenowego to nie będzie.