Chciałem założyć wątek dopiero po rozpoczęciu remontu, jednakże może lepiej zadać jest pytania przed.
Podejrzewam, iż część z nich może być trywialna lub bez sensu, ale kto pyta... wielbłądzi

A tak serio, zanim zacznę remont nasuwa mi się kilak pytań. (Panowie moderatorzy, uwierzcie mi starałem się przeszukać forum w celu uzyskania odpowiedzi na te pytania)
1. Ile metrów ekranów za grzejnikowych potrzebne jest do wyklejenia skorupy.
2. Czy są gdzieś dostępne dokładne wymiary materiału, potrzebnego na obicie ścian i sufitów? (wiem iż u Dariusa są gotowce ale tam wymiarów nie ma)
3. Mam okna oklejone folią, chyba jeszcze oryginalną, czy sposób Mirona na polerkę na sucho i mokro pozwoli mi ją usunąć nie wpływając na przezroczystość materiału? Dodatkowo szyba posiada, jakby to nazwać, gęsią skórkę po obwodzie, raczej polerka tych miejsc odpada, czy macie jakiś sposób na usunięcie folii z tych miejsc?
4. Czy waszym zdaniem, skorupa z 83 roku warta jest próby reanimacji bez malowania jej? Ma kilka pajączków i pewnie znajdę kilka dziur, ale może warto spróbować. Jak uważacie?
Poniżej zdjęcia wyczyszczonego wnętrza.
Z góry dziękuję za pomoc i cierpliwość.