n250c - Sterciu
n250c - Sterciu
Jako że od paru lat posiadamy n250c, postanowiłem ją przedstawić. Przyczepka kupiona na zagraniczne wyjazdy wakacyjne, plan był i w sumie nadal jest aby przeciąć ją na pół i poszerzyć na szerokość obrysu auta, do tego druga skorupa będzie potrzebna aby wstawić brakującą część na szerokość. Niestety z braku czasu, na razie temat zawieszony, bo ile nie chodzi tak o finanse jak o czas... czas i jeszcze raz czas.... Na razie przyczepka została wyklejona wykładziną i przystosowana na wyjazdy. Z racji, że laminat był w bardzo dobrym stanie, szukałem przyczepki jak najmłodszej, udało się kupić 92 rok, nie zamierzam za wiele robić z zewnątrz, jedyny plan to nadkola i pokrywa pójdzie w kolor auta... miałem już to zrobić na tegoroczne wakacje ale jak zwykle.... brak czasu....
Przyczepka otrzymała alufelgi z oponami 165/55/13, nowe osłony przeciwbłotne, oświetlenie tylne, oświetlenie tablicy rejestracyjnej, kliny w listwy, zawiasy (poprzedni właściciel poskręcał zawiasy blachą jak się połamały...), trójkąty odblaskowe, światła pozycyjne boczne i w sumie tyle. We wnętrzu wykładziną oklejona i zrobione przegródki...
Kilka fotek.
Prosimy, zwracaj uwagę na polskie znaki.
Przyczepka otrzymała alufelgi z oponami 165/55/13, nowe osłony przeciwbłotne, oświetlenie tylne, oświetlenie tablicy rejestracyjnej, kliny w listwy, zawiasy (poprzedni właściciel poskręcał zawiasy blachą jak się połamały...), trójkąty odblaskowe, światła pozycyjne boczne i w sumie tyle. We wnętrzu wykładziną oklejona i zrobione przegródki...
Kilka fotek.
Prosimy, zwracaj uwagę na polskie znaki.
Re: n250c - Sterciu
I wnętrze... w sumie nic ciekawego, tylko w wykładzinie z Castoramy....
- Miron EZD
- Fanklubowicz
Fajnie zrobiona, laminat jak widać w stanie idealnym, pomysł z kratownicą dla utrzymania porządku bardzo przydatny,
z czego zrobiłeś konstrukcję?
Podobnie zrobiłem swoją w środku, także dałem wykładzinę ale najpierw wyrównałem ścianki płytą poliuretanową, co prawda zabrało to troszkę miejsca ładunkowego przyczepy, ale w sumie bardziej chodziło mi o wygląd niż funkcjonalność.
Dodatkowo wykleiłeś także pokrywę i powiem, że mi się podoba, chyba też tak zrobię u siebie.
Ogólnie bardzo ładna przyczepa, alusy wraz z nowymi lampami unowocześniły wygląd.
z czego zrobiłeś konstrukcję?
Podobnie zrobiłem swoją w środku, także dałem wykładzinę ale najpierw wyrównałem ścianki płytą poliuretanową, co prawda zabrało to troszkę miejsca ładunkowego przyczepy, ale w sumie bardziej chodziło mi o wygląd niż funkcjonalność.
Dodatkowo wykleiłeś także pokrywę i powiem, że mi się podoba, chyba też tak zrobię u siebie.
Ogólnie bardzo ładna przyczepa, alusy wraz z nowymi lampami unowocześniły wygląd.
Laminat po polerce wygląda fajnie , ma kilka pajączków niestety ale jeden to zrobiłem sam w zeszłym roku podczas cofania jak mi się złamała i zatrzymała na zderzaku jednym przednim narożnikiem....
Kratownica zrobiona jest ze sklejki która kiedyś była podłogą w aucie dostawczym , została mi więc wykorzystałem ją , nie mierzyłem grubości tej sklejki ale będzie coś koło 1,5 cm spokojnie. A ze zależało mi na miejscu więc ścian nie równałem choć z początku tez mi to przez myśl przeszło, ale jednak za dużo cennego miejsca by zabrało. Zobaczymy jak wykładzina będzie wyglądała po pierwszych wakacjach
.
W/g planu ma zostać przecięta po szerokości na pół i z wykorzystaniem drugiej skorupki z której wytnę środek , zostanie poszerzona
, na razie tyle teorii , zastanawiam się tylko jak zgrać podwozie bo to już będzie większa zabawa, ale wszystko jest do zrobienia 
Denerwuje mnie jeszcze ta oś przesunięta do przodu , ale kiedyś może to się też ogarnie
Kratownica zrobiona jest ze sklejki która kiedyś była podłogą w aucie dostawczym , została mi więc wykorzystałem ją , nie mierzyłem grubości tej sklejki ale będzie coś koło 1,5 cm spokojnie. A ze zależało mi na miejscu więc ścian nie równałem choć z początku tez mi to przez myśl przeszło, ale jednak za dużo cennego miejsca by zabrało. Zobaczymy jak wykładzina będzie wyglądała po pierwszych wakacjach

W/g planu ma zostać przecięta po szerokości na pół i z wykorzystaniem drugiej skorupki z której wytnę środek , zostanie poszerzona

Denerwuje mnie jeszcze ta oś przesunięta do przodu , ale kiedyś może to się też ogarnie

- Miron EZD
- Fanklubowicz
Plany ambitne, jeśli chodzi o poszerzenie przyczepy, aż szkoda ciąć taki ładny laminat.
Może lepiej dokupić jeszcze jedną skorupkę i zrobić XXL-a z dwóch gorszych, przecież i tak trzeba będzie laminować i malować.
Jeśli chodzi o podwozie, to nie ma go tam zbyt dużo, ja bym pomyślał o nowej szerszej osi i dopasował do niej laminat.
Może lepiej dokupić jeszcze jedną skorupkę i zrobić XXL-a z dwóch gorszych, przecież i tak trzeba będzie laminować i malować.
Jeśli chodzi o podwozie, to nie ma go tam zbyt dużo, ja bym pomyślał o nowej szerszej osi i dopasował do niej laminat.
Miron EZD pisze:Plany ambitne, jeśli chodzi o poszerzenie przyczepy, aż szkoda ciąć taki ładny laminat.
Też myslałem aby dwie skorupy kupic i wtedy zrobic z nich jedną , nawet to i lepiej bo wtedy mozna dłuzej się bawic z projektem , a obecna przyczepka jest wtedy zawsze gotowa do podrózy.... a tak jak ja rozetnę to wtedy nie ma z czym jechać w razie czego

tantalos pisze:Fajnie zrobiona. Mnie się podoba.
Dzięki

Bardzo fajnie zrobiona! I te przegródki w środku. Zgadza się, szkoda ją ciąć na poszerzanie. Lepiej jakieś dwa trupki, i wtedy hulaj dusza jeżeli chodzi o możliwości robocze. A tą mieć w takim stanie w jakim jest 

BMW 330d Touring + N126e
Fiat 126 + N-250c
2019 - 6
2020 - 3
Fiat 126 + N-250c
2019 - 6
2020 - 3
-
A jeszcze lepiej kupić większą, dłuższą, szerszą, wyższą
Z osią najmniej problemu to zakupienie nowej na wymiar pod gotową skorupę. Ja płaciłem 380 zł. Można też przeciąć na środku i zrobić wstawkę z profila. I tak pracują tylko wahacze.
Co do skurupy to też jestem zdania że lepiej kupić inna i składać. Jak mam w swojej dziurę w nadkolu więc nadawała by się na dawce jednej połowy. Bo mi też łatwiej by było zmienić skorupę na całą niż łatać aktualną.
Co do skurupy to też jestem zdania że lepiej kupić inna i składać. Jak mam w swojej dziurę w nadkolu więc nadawała by się na dawce jednej połowy. Bo mi też łatwiej by było zmienić skorupę na całą niż łatać aktualną.
Ostatnio zmieniony sobota, 7 wrz 2019, 14:01 przez Romlas, łącznie zmieniany 1 raz.
Paweł i Kinga. N250
niebieski-n2 pisze:A jeszcze lepiej kupić większą, dłuższą, szerszą, wyższą
Pewnie że lepiej i łatwiej, ale niektóre tematy są niewytłumaczalne
Paweł i Kinga. N250