Kosmetyczne poprawki ;)

czyli nasza walka z przyczepą...
cherokee

Kosmetyczne poprawki ;)

Postautor: cherokee » niedziela, 3 lip 2016, 22:22

Witam.
To moja pierwsza własna przyczepa. Zasadniczo remont miał się zamknąć w 1500zł max 2000zł.... no i się nie udało ;) W przyczepie odnowione szafki 3 zrobione od podstaw nowa tapicerka zarówno materace jak i ściany z sufitem. Z zewnątrz uzupełnione ubytki i załatane przetarcie w rogu. Dostała felgi aluminiwe 13" z CC Sporting z oponami 155 70 13 lub 155 80 13 już nie pamiętam.

Więc kilka fotek z prac nad przyczepą. Niebawem przyczepa wróci do domu i zostaną tylko ostatnie szlify. Oświetlenie instalacja 12V (innej nie będzie bo i po co) i w sumie nic więcej, kliny ozdobne rączki itp. Tak więc zaczynamy od początku....

Tak było

Obrazek

Obrazek

A tak jest na tą chwilę.... W dalszym ciągu się robi.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szafki górne będą naturalnie zamykane. Po prawej stronie pod szafkami będzie dobudowana obudowa pod radio samochodowe. Miejsce na głośniki widać na zdjęciach. Radio to JVC KD-AVX11 a głośniki Power Bass 2XL dwu drożne. Gąbki materacy zostają oryginalne były wyprane w całości jak by ktoś miał problem jak je prać.... wykorzystałem basen dziecięcy średnicy 120cm.... Elegancko wyszło podreptane po materacach i z bani ;) Pokrowce w kolorze kawa z mlekiem nowo uszyte. Felgi będą malowane plastilakiem na biało. Wtorek może środa przyjdzie paczka z klinami ozdobnymi rączkami manewrowymi i kilkoma innymi pierdołami. Mam nadzieje że przed wyjazdem uda mi się jeszcze przyciemnić szyby boczne folią. Na szybę przednią i tylną najchętniej dałbym roletę i tak to się chyba skończy ;) Tak więc jak widać przyczepa przeszła małe modyfikacje i zyskała nowe życie.
N126-e Holownik Fabia kombi SDI tempomat klima podłokietnik czyli wszystko co potrzeba poza mocą i trochę wyższy niż seryjny cherokee xj 2.1TD doszła Vitara też lekko dłubnięta...

Awatar użytkownika
Drednot
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: Kosmetyczne poprawki ;)

Postautor: Drednot » poniedziałek, 4 lip 2016, 01:31

Co kładłeś na ściany - to niebieskie to co to jest? podkład pod panele?
REMONT NIE DLA WRAŻLIWYCH: viewtopic.php?f=36&t=5157

cherokee

Postautor: cherokee » poniedziałek, 4 lip 2016, 09:18

to niebieskie to remontówka.
N126-e Holownik Fabia kombi SDI tempomat klima podłokietnik czyli wszystko co potrzeba poza mocą i trochę wyższy niż seryjny cherokee xj 2.1TD doszła Vitara też lekko dłubnięta...

komar

Postautor: komar » poniedziałek, 4 lip 2016, 09:23

Ładny kolorek wnętrza.mam taki sam.ja użyłem wykładziny remontowej.Powodzenia przy wykończeniach.

cherokee

Postautor: cherokee » poniedziałek, 4 lip 2016, 09:32

To jest właśnie wykładzina remontowa.

Wróć do „Remonty”