Witam lodóweczka przygotowana do montażu szafka prawie gotowa wymaga tylko kosmetyki i zamontowania zlewu,ale to dopiero po zrobieniu i zamontowaniu górnych szafek.W tym tygodniu dotarło w końcu moje ogrzewanie,więc zająłem się nim.Zakupiłem CARVER TRUMATIC SB 1800 z kominkiem w podłodze cena 300 zł,oczywiście stan adekwatny do ceny,było co przy nim robić.Rozebranie na części pierwsze mycie,czyszczenie.

.Potem zająłem się palnikiem,na palniku było sporo paprochów,został przedmuchany.

Oczywiście nie zapomniałem o dyszach,aby potem nie było problemów tak jak z lodówką.Ośka na której znajdują się dysze obraca się wokół własnej osi więc nie było problemów z dostępem.Dość sporo nagaru było na niej,czyszczenie papierkiem i odtłuszczanie.

Następnie przeprowadziłem próbę odpalił od szczała,płomień idealny,kapilara odcina gaz po zdmuchnięciu płomienia po ok minucie.

Teraz mogłem spokojnie poskładać wszystko jak było,wszystkie łączenia gwintowane smarowałem uszczelniaczem do gwintów.Połączenia kominowe dodatkowo uszczelnię uszczelniaczem do wkładów kominkowych,teraz stan techniczny mojego ogrzewania nie budzi zastrzeżeń,teraz zajmę się wyglądem wizualnym.

Tak przy okazji razem z ogrzewaniem dostałem w gratisie takie coś o ile podłączenie 220V nie stanowi dla mnie problemów to te kable 12V jest kosmosem pomoże ktoś z tym.

Wiosna zbliża się trzeba by ten najgorszy etap dla mnie remontu przepchnąć.Pozdrawiam