Remont - ENKA ala IGŁA
Re: Remont - ENKA ala IGŁA
Materac już na swoim miejscu, mieści się bez problemu, waży 12kg, a stare gąbki 11kg więc Enka praktycznie nie przytyła 

N126n
Remont eNki
Remont eNki
- tomcat
- Moderator
Łoże jak się patrzy 

- Lukasz_b20
Łóżko królewskie pełna parą! Robi robotę!
Dziękuję, jak już pisałem w temacie "materace" - rewelacja. Jeśli ktoś się męczy na oryginałach to nie ma się nad czym zastanawiać.
N126n
Remont eNki
Remont eNki
Łoże jak trzeba. My po sezonie zdecydowaliśmy się jednak na oryginalny układ materacy. Ale to dlatego, że planujemy jesienno-zimowo-wiosenne wypady i czasem jednak będzie się w tej przyczepie siedziało.
OCZY
Team
Nie dla nas "All inclusive". Wolimy "nonexclusive".
kilometry/nocki w n126e
12311/93

kilometry/nocki w n126e
12311/93
- Lukasz_b20
oko pisze:Łoże jak trzeba. My po sezonie zdecydowaliśmy się jednak na oryginalny układ materacy. Ale to dlatego, że planujemy jesienno-zimowo-wiosenne wypady i czasem jednak będzie się w tej przyczepie siedziało.
Dokładnie. Opcja na lato.. wersja "Materac by Tantalos" jest super. W zimę gdy nie jemy na dworze fajnie jest mieć stolik w środku. Jak to w Niewiadówce coś za coś.. Druga sprawa wszyscy robimy przyczepy pod siebie - w końcu po to ten remont

Pisząc :
miałem na myśli wymianę 30 letnich jak moje na nówki-świeże a układ to jaki komu pasuje
Mamy jeszcze stolik dwuosobowy i to nam wystarcza nawet jak wędrujemy w czwórkę.
tantalos pisze: Jeśli ktoś się męczy na oryginałach to nie ma się nad czym zastanawiać.
miałem na myśli wymianę 30 letnich jak moje na nówki-świeże a układ to jaki komu pasuje

oko pisze:... czasem jednak będzie się w tej przyczepie siedziało.
Mamy jeszcze stolik dwuosobowy i to nam wystarcza nawet jak wędrujemy w czwórkę.
N126n
Remont eNki
Remont eNki
tantalos pisze:Mamy jeszcze stolik dwuosobowy i to nam wystarcza nawet jak wędrujemy w czwórkę
Enka jest większa jednak.
OCZY
Team
kilometry/nocki w n126e
12311/93

kilometry/nocki w n126e
12311/93
Klimatyzacja wreszcie jest. Na pokład - a właściwie koło cepki - zawita taki właśnie model, najtańszy jaki udało mi się wyrwać z marketu. Nastawiłem się właściwie na nówkę podławkowego Dometica i kupno już wisiało w powietrzu bo cena niższa o tysiaka niż normalnie ale coś mnie tknęło jak zobaczyłem jego wagę- 27kg
Na zdjęciu wyglądał na małego klocka więc sprawdziłem sobie jeszcze wymiary i czar prysł
Z rurami zajął by mi połowę miejsca pod łóżkiem a na taki ruch nie mogłem sobie pozwolić. Prezentowany poniżej wagę ma prawie taką samą. Z plusów: mogę nim chłodzić przyczepę, przedsionek lub zabrać do domu. Na razie zrobię adapter aby rurę wstawić przez okno, zobaczę czy wystarczy a myślę że tak. Druga opcja to zrobić podłączenie w podłodze i rozprowadzić rury w przyczepie, dzięki kilku końcówkom dołączonym do sprzętu jest to szybkie i łatwe. Minus taki że trzeba zrobić mega dziurę w podłodze i kupić dedykowane rury, trójniki i dyfuzory Trumy. Zrobiłem test i chłodzi super, wiatrak na max to łeb urywa ale słupek na kempie musi mieć min 6A bo sprężarka podczas włączenia bierze ponad 5A potem już sporo mniej.

N126n
Remont eNki
Remont eNki
Jakiś czas temu okazało się że aku z cepki umarł. Miał co najmniej 6 lat bo nie był od nowości u mnie. Nowy wpadł do Vectry a eNka musi się zadowolić czteroletnią Toplą z holownika 

N126n
Remont eNki
Remont eNki
Pogoda robi się coraz ładniejsza to i by się coś pomodziło w eNce. Jedynie słuszna ramka znalazła się na właściwym miejscu
. Ledy pod klapą łóżka zmienione, poprzednie padły. Odbiorniki podłączone pod regulator panela- nie są już bezpośrednio do aku. Nowy materac dostał nową pościel. Na razie tyle.

N126n
Remont eNki
Remont eNki
Od jakiegoś czasu myślałem nad takimi uchwytami do mocowania bagażu na podłodze. Po tym jak Rafalski zafundował sobie takie cuś to i ja nabrałem odwagi na montaż. Wygląda to średnio ale nasze przyczepki wymagają czasem pójścia na kompromis
Teraz stolik,krzesła czy przedsionek nie będą obijały szafki czy pieca. Solidne oczka w liczbie czterech sztuk już zamontowane.

N126n
Remont eNki
Remont eNki
To teraz daj wymiary tego ustrojstwa, wydrukuje Ci maskownice mocowane na magnesy do śrub, może będzie to trochę lepiej wyglądało.
Że niby kapturek z magnesem w środku? Ciekawa propozycja tylko musi to być solidny klocek który po nadepnięciu się nie rozpadnie.
Wymiary to 5,5cmx5,5cmx1,5cm podane z 2 milimetrowym zapasem.
Wymiary to 5,5cmx5,5cmx1,5cm podane z 2 milimetrowym zapasem.
N126n
Remont eNki
Remont eNki
Ok, to mi jeszcze zamiaru wysokość magnesem od podłogi, czyli gorną powierzchnie łba śruby, no i rozstaw śrub oraz chińskiej jeden wymiar odniesienia (dla jednej śruby minimum).
Najlepiej jakbyś to jakoś narysował
Najlepiej jakbyś to jakoś narysował