slawek79 pisze:Witam dawno się nie udzielałem będzie jakieś 6 lub 7 lat. Jeśli temat już był to proszę o usuniecie lub przeniesienie do innego działu.
A teraz do rzeczy![]()
Wiem, że nikt nie lubi się chwalić swoimi porażkami, ale wydaję mi się że warto się nimi podzielić, aby ustrzec innych.
W związku z tym, że ja swoją kuro-łapkę kupiłem w zastępstwie namiotu, nie oczekiwałem od niej zbyt wiele. Więc kupiłem kurnik na aukcji na aledrogo za 600 zł, a na remont wydałem drugie tyle. Jak sami się domyślacie błędów przy tym popełniłem pewnie co nie miara.
1. Pomalowałem budkę farbą olejną półmat.( na początku wyglądało to nawet przyzwoicie, ale po 6 latach pod chmurką ciężko doczyścić ją przed sezonem)
2. Plexi w dużych oknach na uszczelkach bez klina ( do puki ciągałem cepę Fiatem doblo było OK. W tym roku postanowiłem na wakacje pojechać Carinką i na obwodnicy trójmiasta chciało mi wepchnąć szybę do środka. niezastąpiona okazała się wtedy taśma naprawcza do węży gumowych)
3. Brak izolacji pod remontówką ( chyba nie muszę pisać jaki jest tego efekt)
Na razie nic więcej nie przychodzi mi do głowy![]()
Bardzo proszę podzielcie się swoimi błędami. Przed sezonem biorę się znów za remont, a jednak wolę uczyć się na waszych błędach
Zwracam uwagę na linijkę zaznaczoną na czerwono, a w ogóle to polecam cały wątek po sąsiedzku od "slawek74" - kolega już parę lat temu robił remont i z doświadczenia może powiedzieć czego żałuje...