REMONT N126

czyli nasza walka z przyczepą...
Awatar użytkownika
pawlo fiona n126e
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: REMONT N126

Postautor: pawlo fiona n126e » poniedziałek, 20 cze 2016, 22:00

vvarrior pisze: Powiedz mi do czego podwieszony jest schodek?

Wysłane z mojego GT-I9060I przy użyciu Tapatalka

Do ramy przyczepy.

Awatar użytkownika
vvarrior
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: vvarrior » wtorek, 21 cze 2016, 02:19

Kurrrrcze to majstersztyk bo odległości ramy do progu wejścia do budki spowodowały że odpuściłem bo dźwignia niesamowita się robiła. Muszę to zobaczyć na żywo bo wracasz mi nadzieję:).

Wysłane z mojego GT-I9060I przy użyciu Tapatalka
LandRover II Td5 + N132
RemontN132t
RemontN126e

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » wtorek, 21 cze 2016, 07:29

vvarrior pisze:Kurrrrcze to majstersztyk bo odległości ramy do progu wejścia do budki spowodowały że odpuściłem bo dźwignia niesamowita się robiła. Muszę to zobaczyć na żywo bo wracasz mi nadzieję:).

Też się nad tym zastanawiałem, może Paweł nie przewiduje wprowadzania do przyczepy osób o większych gabarytach wagowych? :)

Awatar użytkownika
Fiacior75
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Fiacior75 » wtorek, 21 cze 2016, 07:52

Paweł pozwolisz że ja ten schodek przetestuję wagowo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
FB - Weselny Fiat 125p

Fiat125 1975r
Komar231B
N-250

Awatar użytkownika
gorywoda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: RE: Re: REMONT N126

Postautor: gorywoda » wtorek, 21 cze 2016, 16:42

pawlo fiona n126e pisze:I koleina modyfikacja w naszej przyczepie została zrobiona.
Na początku naszej przygody karawaningowej został zakupiony nowy stopień wejściowy, niestety jego żywot dobiegał końca.Jakość stopnia i wytrzymałość pozostawiał wiele do życzenia.
Tym razem postanowiłem zrobić stopień samemu, i powstało takie coś. Stopień jest po pierwszym weekendzie korzystania i na razie tak zostanie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Witam,
Celujący za pomysłowość , ale zastanawia mnie czy podczas kontroli drogowej bedzie ok : ja ostatnio obroniłem się przed mandatem za pęknięty kołpak ponieważ miał ostrą krawędz ( niestety nie słuchałem diagnosty jak mi mówił żebym ściągnął kołpak bo jest popękany )
Poszperałem w kodeksie drogowym i znalazłem cosik takiego :

Art.66

4. Zabrania się:

1) umieszczania wewnątrz i zewnątrz pojazdu wystających spiczastych albo ostrych części lub przedmiotów, które mogą spowodować uszkodzenie ciała osób jadących w pojeździe lub innych uczestników ruchu .

- może dałoby się jakoś zaokrąglić krawędzie lub obudować szufladę
- czy maskownica szuflady ma jakieś zabezpieczenia przed otwarciem podczas jazdy

Wysłane z mojego SM-T310 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
pawlo fiona n126e
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: pawlo fiona n126e » wtorek, 21 cze 2016, 20:38

stachu_gda pisze:
vvarrior pisze:Kurrrrcze to majstersztyk bo odległości ramy do progu wejścia do budki spowodowały że odpuściłem bo dźwignia niesamowita się robiła. Muszę to zobaczyć na żywo bo wracasz mi nadzieję:).

Też się nad tym zastanawiałem, może Paweł nie przewiduje wprowadzania do przyczepy osób o większych gabarytach wagowych? :)

Fiacior75 pisze:Paweł pozwolisz że ja ten schodek przetestuję wagowo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tak jak pisałem wyżej, jesteśmy po weekendzie w Podlesicach i był testowany przez wielu więc i na zlocie powinien wytrzymać.
Ale fakt jak robię coś w przyczepie to z myślą o nas, bo to my będziemy z przyczepy korzystać.

gorywoda pisze:Witam,
Celujący za pomysłowość , ale zastanawia mnie czy podczas kontroli drogowej bedzie ok : ja ostatnio obroniłem się przed mandatem za pęknięty kołpak ponieważ miał ostrą krawędz ( niestety nie słuchałem diagnosty jak mi mówił żebym ściągnął kołpak bo jest popękany )
Poszperałem w kodeksie drogowym i znalazłem cosik takiego :

Art.66

4. Zabrania się:

1) umieszczania wewnątrz i zewnątrz pojazdu wystających spiczastych albo ostrych części lub przedmiotów, które mogą spowodować uszkodzenie ciała osób jadących w pojeździe lub innych uczestników ruchu .

- może dałoby się jakoś zaokrąglić krawędzie lub obudować szufladę
- czy maskownica szuflady ma jakieś zabezpieczenia przed otwarciem podczas jazdy

Wysłane z mojego SM-T310 przy użyciu Tapatalka

Dziękuję za uznanie, stopień nie wystaje poza obrys przyczepy a blacha maskująca jest zabezpieczona plastykowym obrzeżem nie ma szans na skaleczenie.
Tak, stopień ma zabezpieczenie przed wysunięciem, na razie jedno ale myślę nad drugim. Zawsze staram się podwójnie zabezpieczać, gdyby to pierwsze zawiodło.
Jak będą jakieś problemy z policją, po prostu odkręcę go i tyle. Pozdrawiam.

Wróć do „Remonty”