Zabieram się do opisania zakresu prac, ale ciężko mi to jakoś idzie.
Więc zacznę opis z tego co pamietam.
Buda zdjęta z ramy i wypatroszona do gołego. Usunięto w środku wszystko, zamontowano nowe listwy podłogowe i zalano to masą żywiczną żeby nie trzeszczała i była szczelna oraz żeby całość była stabilna.
W środku założono ekran aluminiowy z izolacją żeby latem się nie nagrzewała i klima miała mniej roboty oraz żeby zimą trzymała ciepło.
Budę oddałem do malowania, usunięto wszystkie mankamenty typu pajączki, stare otwory itd.
Poszedł podkład dwa razy.
Lakier położony taki sam jak na holowniku dołożyliśmy tylko 5 razy więcej brokatu i twardy lakier, w przyszłości holownik będzie w tym samym kolorze.
Poszła kalkomania w podobnym stylu co na holowniku (motyw Ameryki)
Szyby fotochromowe, ciemny grafit.
Dołożyliśmy oświetlenie na całej budzie firmy WAŚ.
Dodatkowo obrysy od GMC Vandura.
Podpory podnoszone na pilota, każda z własnym napędem z własnym oddzielnym zasilaniem.
Dodatkowo wymieniono każda śrubkę, uszczelkę, podkładkę na nowiutką.
Nowy kufer.
Dołożono drzwiczki rewizyjne na tyle przyczepy, dostęp bezpośredni do jednego kufra z tylu przyczepy.
Zamontowano dwie kamery wsteczne, możliwość korzystania podczas jazdy jako dodatkowe lusterka.
Jedna kamera zamontowana do podglądu co dzieje się przed drzwiami przyczepy, forma wizjera (judasza) plus oddzielny monitor do podglądu.
Wymieniliśmy zaczep ze stabilizatorem jazdy.
Felgi cięte na pół żeby weszły we wnękę, odnowione, założone opony Coopera identyczne modele jak w holowniku.
Dołożone amortyzatory (zielone)
Cała buda wypolerowana w profesjonalnym studio autodetailingowym, założona powłoka kwarcowa, wosk konkursowy.
Wyjście na zewnętrzny prąd, w budzie akumulator GEL 210A
Dodatkowo dołożono ups, prostownik oraz przetwornicę prądu.
Z dodatkowego wyposażenia jakie zamontowaliśmy w zapiekance to: oświetlenie multi led sterowane pilotem, telewizor, radio z dodatkami typu dvd, nawigacja, usb itd.
Głośniki, kilka wejść usb do ładowania, kostkarka do lodu

Podgrzewana podłoga.
Cała podłoga ekranowana dodatkowo pianką i folią pod kabel grzewczy na to wykładzina.
Klimatyzacja podławkowa z funkcja grzania.
Ogrzewane wszystkie kanapy i siedziska, każda regulowana oddzielnie.
Każda kanapa podnoszona na siłownikach, każda spełnia rolę schowka.
4 duże schowki i 9 mniejszych.
W przyczepie kilka gniazdek 220 volt.
Cała buda dostała nową pikowaną skórzaną tapicerkę takiego samego typu jak w holowniku, pod tapicerką znalazła się gąbka 5 cm.
Cała powierzchnia materacy to 10 cm twardej gąbki.
Firanki i rolety robione na zamówienie, oczywiście takie same są w holowniku

Z ciekawostek to dwa podpięcia kabli po 15 pin, światła, sterowanie, kamery itd. Musiało tyle być.
W planach stopień elektryczny, jeśli znajdę odpowiedni bo dwa typy miałem i żaden nie pasował oraz pneumatyka.
Może tropik jeśli naprawdę będzie potrzebny.
Co do fotek to muszę mieć gotową budę na itp top i zrobię wszystkie fotki, dopiero puszczę wszystkie z całego zakresu prac, myślę że jeszcze z dwa, trzy tygodnie

N126 1978r.
N126 1980r.
59 nocy / 12600km. 2018r.
51 nocy / 6900km. 2019r.
75 nocy / 60km. 2020r.