Wczoraj dokończyłem montaż łazienki - osadziłem uszczelkę okna oraz okno z teleskopem i blokadą (zamknięcie).
Dociąłem drzwi i po osadzeniu zawisów i zamknięcia zamontowałem na swoim miejscu.

Wczoraj dokończyłem montaż łazienki
TomekN126N pisze:Nie powinienes tylko na drzwiach, na wysokości progu, lub nawet dookoła dać jakiejś uszczelki na domknięcie, żeby podczas brania prysznica woda po drzwiach nie przeciekała na cepkę?
gino pisze:bardzo fajnie wyszła lazieneczka-gratuluję..![]()
podpowiem/a może wiesz/
wkład w zewnętrznej ramce serwisowej/drzwiczkach/ do ''kibelka'' u Ciebie różni się od reszty przyczepki/nie tylko kolorem, ale i strukturą /tzw rybia łuska/
wycinając otwór, zawsze w ramkę tych drzwiczek włada się wycięty kawałek , aby właśnie nie było różnic w kolorze i strukturze
CornBlumenBlau pisze:Panel gigant:-) pewnie z 200w i 15kg żywej wagi. Środek ciężkości to raczej Ci się zmienił, i raczej nie na korzyść, nie obawiasz się?
CornBlumenBlau pisze:Panel gigant:-) pewnie z 200w i 15kg żywej wagi. Środek ciężkości to raczej Ci się zmienił, i raczej nie na korzyść, nie obawiasz się?
Wodnik Szuwarek pisze: które wsuwałbym panele i podłączał na dłuższych postojach
Wodnik Szuwarek pisze:CornBlumenBlau pisze:Panel gigant:-) pewnie z 200w i 15kg żywej wagi. Środek ciężkości to raczej Ci się zmienił, i raczej nie na korzyść, nie obawiasz się?
190w 24V
1580 x 808 x 40 mm
Dzięki Rob za zdjęcia - ja zanstanawiam się jak wpakować 2x 130W i raczej zmierzam ku opcji montażu swego rodzaju szyn, w które wsuwałbym panele i podłączał na dłuższych postojach bo trochę przeraża mnie montaż na stałe - raz z powodu oporów powietrza w trakcie jazdy i możliwości uszkodzenia np, o wiszące konary drzew a dwa - nie mam jeszcze garażu i z pewnością takie solarki wzbudziłyby zainteresowanie i niepotrzebnie kusiły osoby trzecie
robert pisze:CornBlumenBlau pisze:Panel gigant:-) pewnie z 200w i 15kg żywej wagi. Środek ciężkości to raczej Ci się zmienił, i raczej nie na korzyść, nie obawiasz się?
190W, 15 kg
Mocowane na 5 sklejkowych listwach 15 mm zamocowanych w przetłoczeniach dachu (od środka przyczepy)+ 2 profile aluminiowe (przód, tył)
CornBlumenBlau pisze:Nie mam złudzeń co do sposobu montażu, śledząc Twój wątek remontowy wiem, że nie uznajesz półśrodków i wszystko świetnie się trzyma. Chodzi mi o trakcyjność przyczepy. Wiem też, że przy normalnej spokojnej jeździe nawet nie będzie czuć różnicy w holowaniu, ale te 15kg masy na dachu znacznie podnosi środek ciężkości przyczepy i trudno przewidzieć jej zachowanie w przypadku gwałtownych hamowań, na ostrzejszych zakrętach, czy awaryjnego omijania przeszkody.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości