reflexes pisze:Mi się zwróciło a nawet zacząłem na tym zarabiać
Jest to pewien pomysł na biznes! Ładowanie telefonów i innych rzeczy na polu kempingowym taniej niż udostępnienie przyłącza prądu!

reflexes pisze:Mi się zwróciło a nawet zacząłem na tym zarabiać
Na to nie wpadłem. W sumie prąd mam ze słońca czyli darmo więc faktycznie można parę złotych zarobić i zminimalizować koszty pobytu na kempingu.Zielony pisze:Jest to pewien pomysł na biznes! Ładowanie telefonów i innych rzeczy na polu kempingowym taniej niż udostępnienie przyłącza prądu!
stachu_gda pisze:Hehe a taki Rafalski w swojej ence ma gniazdko na zewnątrz i można łatwo go okraść z prądu jak śpi
reflexes pisze:Na to nie wpadłem. W sumie prąd mam ze słońca czyli darmo więc faktycznie można parę złotych zarobić i zminimalizować koszty pobytu na kempingu.Zielony pisze:Jest to pewien pomysł na biznes! Ładowanie telefonów i innych rzeczy na polu kempingowym taniej niż udostępnienie przyłącza prądu!
1) 1 zł za ładowanie telefony z zastrzeżeniem pkt. 2
2) 1,50 zł za ładowanie telefonu w kolorze złotym,
3) 2 zł za tablet,
4) 3 zł za aparat mały typu idiotkamera,
5) 4 zł za ładowanie lustrzanki,
6) 5 zł za ładowanie laptopa.
Ceny dotyczą ładowania własną ładowarką.
Przy wykorzystaniu ładowarki dostawcy prądu dodatkowe 1 zł do każdego ładowania.
Karnet na 10 ładowań 10% zniżki przy płatności z góry.
Ceny są cenami netto i do każdej trzeba doliczyć 8% podatku VAT.
Płatność tylko gotówką lub przelewem. Przy płatności przelewem do ceny końcowej brutto należy doliczyć 6% opłaty manipulacyjnej.
Cennik jak na niejednym kempingu
Sorrki za OT.stachu_gda pisze:Hehe a taki Rafalski w swojej ence ma gniazdko na zewnątrz i można łatwo go okraść z prądu jak śpi
U mnie są dwa. Tzn tyle do tej pory znalazłem
RAFALSKI pisze: Mam też pomysł jak przedłużyć ten nieszczęsny kominek, zobaczymy czy to wypali.
RAFALSKI pisze:Ogólnie instalacja gazowa już podłączona i działa. Pod przyczepą idzie przewód Faro aż do zaworu który jest w szafce kuchennej.
P1250314.JPG
P1250338.JPG
Dalej Faro idzie do Trumy a kuchenka i lodówka będą podłączone zwykłym wężem do gazu. Tutaj uwaga, polecam węże z Obi kupowane na metry. W innych sklepach dostępne są cienkie i badziewne przewody a tam jest konkretny i gruby wąż, można powiedzieć wężyskoAle mowa o dziale ogrodowym w Obi bo już tam gdzie stoją butle mają tylko te badziewne wężyki i to paczkowane. Warto zwrócić na to uwagę.
Dalej na fotce widać puszki, w tej szafce rozgałęziają się różne prundy![]()
Lodóweczka już po testach, stąd ten wąż tak na przypał podłączony.
desperos pisze:Rura spalinowa od webasto 30 mm
Zielony pisze: Jest szansa na jakiś dokładny namiar na przejściówki i złączki do faro, których użyłeś (i przejściówki z zaworu na przewód
Zielony pisze:kupiłem taki jak piszesz, ale nie na ogrodzie, ale na dziale z butlami gazowymi, przynajmniej tak mają w OBI Wałbrzych jak kiedyś przejeżdżałem
Zielony pisze:baryłka i nakrętka i to jest wystarczające po włożeniu tego "miedzianego kawałka" od złączki faro?
RAFALSKI pisze:Dzisiaj rano kupiłem nowe gąbki materacy.
RAFALSKI pisze:Udało mi się jednak ogarnąć kominek i nie wiem jak ja go wcześniej mierzyłem ale teraz wszystko się spasowało
RAFALSKI pisze:
Dzisiaj rano kupiłem nowe gąbki materacy. Miałem je wymienić dopiero w przyszłym sezonie ale żona stwierdziła, że chce spać w świeżutkim wyrku więc klamka zapadła. Wybrałem identyczne jak kiedyś do 127 czyli z takiej niebieskiej, trochę twardszej pianki o grubości 12cm. Za komplet wszystkich materacy, małych i dużych zapłaciłem 284 złote a więc chyba spoko cena. Pokrowce i zasłoneczki czekają już uprane a więc wszystko będzie czyste i pachnące w tym naszym dziewiczym rejsieJak to było w filmie... zapach świeżej farby, pościeli w której nikt nie spał, porcelany której nigdy przedtem nie używano...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości