Uratowana przed śmiercią
Re: Uratowana przed śmiercią
Z przyczepą do zlotu na pewno nie zdążę, najwyżej przyjadę bez na jeden dzień chociaż.
Remont w trakcie: wymieniona podłoga na OSB, wymiana zamków i kłódek, z zewnątrz nieco przyczyszczona. Po mału wykleja się podkład pod panele, ale testuje nieco innowacyjne rozwiązanie o którym nikt tu nie mówił. Relacje zdam zaraz po tym jak się wszystko potwierdzi, w ten czas zapeszyć nie chcę.
Postanowiłem swoją cepkę wykleić od środka na dwa kolory, co by więcej życia w niej było. Udało mi się kupić kawałek 10 m2 ciemno-szary w LM z rabatem 30% jako resztka. Dziś na naszym ukochanym targowisku znanym jako Bałucki Rynek kupiłem od bezimiennego Pana Żula nieużywaną, identycznego typu co ta z LM 16m2 czerwonej wykładziny za całe 20 zł. Zastanawiam się jeszcze tylko, które elementy jak wykleić.
Z racji tego, że przyczepka jest robiona pod dwie osoby i Kosmatego Smoka zwanego dalej Owczarkiem Kaukaskim planuje usunąć łóżka na przeciw drzwi i myślałem nad zrobieniem wysokiego regału z szufladkami lub szafkami naprzeciw oryginalnej szafy.
Na ten moment tyle.
Postanowiłem swoją cepkę wykleić od środka na dwa kolory, co by więcej życia w niej było. Udało mi się kupić kawałek 10 m2 ciemno-szary w LM z rabatem 30% jako resztka. Dziś na naszym ukochanym targowisku znanym jako Bałucki Rynek kupiłem od bezimiennego Pana Żula nieużywaną, identycznego typu co ta z LM 16m2 czerwonej wykładziny za całe 20 zł. Zastanawiam się jeszcze tylko, które elementy jak wykleić.
Z racji tego, że przyczepka jest robiona pod dwie osoby i Kosmatego Smoka zwanego dalej Owczarkiem Kaukaskim planuje usunąć łóżka na przeciw drzwi i myślałem nad zrobieniem wysokiego regału z szufladkami lub szafkami naprzeciw oryginalnej szafy.
Na ten moment tyle.
- Wodnik Szuwarek
naal pisze:Postanowiłem swoją cepkę wykleić od środka na dwa kolory, co by więcej życia w niej było. Udało mi się kupić kawałek 10 m2 ciemno-szary w LM z rabatem 30% jako resztka. Dziś na naszym ukochanym targowisku znanym jako Bałucki Rynek kupiłem od bezimiennego Pana Żula nieużywaną, identycznego typu co ta z LM 16m2 czerwonej wykładziny za całe 20 zł. Zastanawiam się jeszcze tylko, które elementy jak wykleić.
może sufit ciemnoszary a ściany czerwone

Serdecznie zapraszam http://www.fanklub-niewiadowek.pl
Ale tak na poważnie, to czerwone ledy będą
No i oczywiście materace w tygryska
To będzie taki nasz mały, przytulny pussy wagon

To będzie taki nasz mały, przytulny pussy wagon

Trochę to trwało, ale potwierdziłem. Z ciekawości kupiłem klej do podkładu, o którym nikt nic nie wspominał, a mianowicie:

Nakładałem na ścianę pacą. Konsystencja jak rzadka gładź, łatwa do rozprowadzenia. Podkład przyległ odrazu, jakby dziwnie się zassał, ale klej właściwie nie związał. Minęła 6 dni od nakładania. Codziennie kontrolowałem stan. Bardzo długo schnie. Teraz po takim czasie mogę stwierdzić, że taki klej jest dobrym rozwiązaniem. Podkład nie do ruszenia. Do wykładziny użyję jednak w sprayu, ale na podkłady ten wyszedł bardzo tanio: wiaderko 4 kg na ścianę naprzeciw wejścia i pod oknami przód i tył. Koszt: 31 zł

Nakładałem na ścianę pacą. Konsystencja jak rzadka gładź, łatwa do rozprowadzenia. Podkład przyległ odrazu, jakby dziwnie się zassał, ale klej właściwie nie związał. Minęła 6 dni od nakładania. Codziennie kontrolowałem stan. Bardzo długo schnie. Teraz po takim czasie mogę stwierdzić, że taki klej jest dobrym rozwiązaniem. Podkład nie do ruszenia. Do wykładziny użyję jednak w sprayu, ale na podkłady ten wyszedł bardzo tanio: wiaderko 4 kg na ścianę naprzeciw wejścia i pod oknami przód i tył. Koszt: 31 zł
-
- Fanklubowicz
ja takim klejem kleiłem pianke pod panele jako podkład pod wykładzine zeby wyrównac nierównosci sciany
Wyjazdy 2019 3096 km 27 nocek
Wyjazdy 2020 2250 km 21 nocek
Wyjazdy 2021 1000 km 7 nocek
Wyjazdy 2022 2138 km 17 nocek
Wyjazdy 2023 4175 km 33 nocki
Wyjazdy 2024 5236 km 31 nocek
wyjazdy 2025 640 km 2 nocki
Czy oglądałeś ramę? Widzę że nie masz ocynkowanej, a te stare lubią pękać.
Pozdrawiam . Seat altea, Niewiadów N126n
Ramie przyglądałem się w dniu zakupu. Gość wogóle miał dwie enki, tyle że jedna ponad dwa razy drożej. O dziwo ta miała grubszą ramę i w lepszym stanie. Nie widzę żadnych pęknięć, co nie zmienia faktu, że zabezpieczyć ją w jakimś stopniu zabezpieczę.
Buda ma potencjał, też szukam czegoś w tym stanie bo mój plan na wnętrze przewiduje totalną przebudowę. Tobie życzę cierpliwości i powodzenia.
Mam dość istotne pytanie. Z racji tego, że pozbywam się starych mebli mam pytanko: Jakiej wysokości jest łóżko/siedziska w 126e? Bez materacy licząc oczywiście.
-
- Fanklubowicz
jesli nikt ci nie napisze to ja jutro zmierze B co prawdza ale to to samo
Wyjazdy 2019 3096 km 27 nocek
Sporo różnych wykładzin, różnych końcówek, o różnej grubości, przemysłówek i innych mają w Łodzi w hurtowni na Brukowej przy Zbąszyńskiej. Ty już kupiłeś, ale może jeszcze się komuś przyda .Powodzenia w remoncie.
My zakupiliśmy trumę. Też będzie walka z montażem..

My zakupiliśmy trumę. Też będzie walka z montażem..
N126N+Astra II 1,6
arek70 pisze:Czy oglądałeś ramę? Widzę że nie masz ocynkowanej, a te stare lubią pękać.
w którym miejscu lubią pękać ?
rapid '89 / n250 '79 / n126a '76 / +48 505 230 876