Budyń pisze::( Dzwoniłem już jak wygląda klejenie wykładziny z ogłoszenia na Tablicy ,koszt jesli meble wymontowane i skorupa oczyszczona 1150zł + chyba 300zł jeśli mają być oklejone te białe ramki przy oknach otwieranych,czas 3-4 dni najgorsze że musiałbym zrobić 600km bo trzeba przyczepkę zawieźć wrócić i znów po nią jechać i wrócić i robi się 1500zł - 1800zł a to troszkę dużo .
W zamian za tą kasę to proponuję zakupić oryginalną wykładzinę w granicach 600,00 + klej i samemu zrobić to w jeden dzień. Najpierw samemu należy oczyścić skorupę ze starej wykładziny i resztki kleju.
Robiłem tak gdyż nie chciałem się borykać z cięciem remontówki. Remontówka poszła tylko na przód i tył pod oknami. Kolorem pasowała do całości.
Na forum były gdzieś namiary na gostka z Częstochowy który miał dostęp do części do niewiadówek [można popytać kolegę Kotka] Ja kupowałem wykładzinę w kilku odstępach czasu ze względu na braki finansowe

Jedno co zostało pominięte to rozbieranie tej białej osłony na oknie otwieranym i pozostawienie starych uszczelek.
Zemściło się to przeciekaniem w czasie ulewnego i długo padającego deszczu.
Proponuję o tym pamiętać.
Przepraszam że wcinam się w temat ze swoimi zdjęciami.