Witam.Na zlocie z Maćkiem i Karolem rozpoczęliśmy rozmowę na temat zbiorniczka przelewowego,którego można by było zamontować pod przyczepą.Rolą zbiorniczka miało by być korzystanie ze zlewu podczas postoju na parkingu gdzie nie można spuścić wody.Przychodziły mi różne pomysły,które Maciek szybko wybijał z głowy aż w domu wykombinowałem takie coś.

Użyłem do tego celu 0,5 m 110 rury i widocznych redukcji,pojemność mojego zbiornika to ok 6 litrów wody dla mnie w zupełności wystarczy.Oczywiście zbiornik można w każdej chwili powiększyć,łatwy montaż za pomocą uchwytów systemowych do ramy.Możliwość zmieniania kształtu w miarę potrzeby,zbiornik wystaje 3cm poniżej ramy.Waga zbiornika 1,5 kg,można zawsze zdemontować umyć. Zastosowałem również odpowietrzenie zbiornika co moim zdaniem jest konieczne aby nie cofało gazów do przyczepy.Zostało znaleźć jakiś zawór spustowy,myślę o jakimś plastykowym aby był lekki i miał dużą średnicę może w ogrodnictwie coś znajdę.Kosztowało mnie to 35 PLN.Co Wy o tym sadzicie,Maciek co o tym myślisz będzie coś z tego?