Mobil-Zasada pisze:To jest wąż techniczny.Ma wytrzymałość 19atm. Te "typowo" gazowe mają wytrzymałość 20atm....
...a jak z jego wytrzymałością na olej ?
w lpg trochę tego jest, zapluje wąż od środka i może zacząć puchnąć ...

Mobil-Zasada pisze:To jest wąż techniczny.Ma wytrzymałość 19atm. Te "typowo" gazowe mają wytrzymałość 20atm....
RAFALSKI pisze:Czy kratki wentylacji lodówki to te które są montowane w drzwiach? Też chciałem takie zamontować ale nie miałem pomysłu skąd je wziąć
Mobil-Zasada pisze:To jest wąż techniczny. Ma wytrzymałość 19atm. Te "typowo" gazowe mają wytrzymałość 20atm. Mówiąc typowo gazowe mam na myśli pomarańczowe, bo o takich pewnie mówicie. To to samo. A taki miałem kupiony bo miałem kiedyś wymieniać w domu na działce w kuchence, ale nie wiem co się stało że on został. No to go wykorzystałem.
mardom89 pisze:Moglbym prosic o zdjecia obrazujace umiejscowienie mocowan linek od firanek i zaslonek bo po pol roku bez wnetrza nie moge dojsc gdzie powinny byc zamocowane
Pepe pisze:Kolego, zanim zaczniesz eksploatować instalację gazową , radzę dla własnego bezpieczeństwa zmieć reduktor i węże do gazu. W karawaningowych instalacjach gazowych wymagane jest stosowanie węży gazowych z zakuwanymi końcówkami np. takimi ja ten wąż
i standardowymi reduktorami dostosowanymi do ciśnienia roboczego urządzeń gazowych przyczepy ( 30 lub 50 mbar).
Tylko takie zestawienie daje gwarancję szczelności instalacji gazowej narażonej na wstrząsy.
Nie wiem jaka masz kuchenkę, ale proponuję sprawdzić jakiego ciśnienia gazu ona wymaga. Reduktory tzw "domowe" mają ciśnienie robocze 37 mbar. Nieodpowiedni dobór reduktora do urządzenia gazowego może np. prowadzić do niepełnego spalania gazu, co jest zjawiskiem niebezpiecznym. Wszelka "rzeźba" w instalacji gazowej, stwarza potencjalne niebezpieczeństwo dla użytkownika, a z gazem nie ma żartów, czego dowodem był śmiertelny wypadek zatrucia się dziadka i wnuczka przebywającego w przyczepie na jednym z wielkopolskich kempingów.
Mobil-Zasada pisze:Zamierzam też wybrać się do gaziarzy żeby sprawdzili to lepiej.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości