Witam skoro mam trochę czasu postanowiłem wziąć się za wykręcanie mebli z mojej niewiadówki narazie wykręciłem małego kufra na lewo od drzwi wraz z dwoma szafkami (nad małym łóżkiem oraz ta nad kuchenka,kufer do poprawki szafka nad tylnym oknem cała zbutwiała, drewno wokoło tylnego okna całe do wymiany (zamówię stolarza ze wsi aby wykonał pod wszystkie okna te ramki z drzewa(a nie ze sklejek i listewek) i zaimpregnuje przed "korozja") byłem z N'ka u znajomego lakiernika gdyż cała jest popękana i ma sporo pajączków i wiele rys z pęknięciami powiedział ok 1.500 zł (naprawa dziur, pęknięć 2x podkład + lakier) oczywiści z zew. Następnie będę chciał wykręcić lodówkę trzyma się z przodu na 2 śrubach które trzymają od spodu (lodówka 12/230/GAZ).
zdjęcia dorzucę później

Z racji tego iż meble są przesiąknięte wilgocią wpadnie znajomy i oceni ile by kosztowało zrobienie nowych mebli (oczywiści w oryginalny design wraz z małymi przeróbkami) Meble i tak w 80% są wykonane ze standardowej grubości płyty meblowej. Albo wymienić poszczególne elementy i całość czymś obić? okleić nie wiem w tej sprawie również proszę o pomoc !?
Oświetlenie zewnętrzne (oczywiście takie będę chciał zamontować

) z mojej przyczepki wylatują oryginalne klosze z racji tego iż posiadam VW Golf Mk II 1.6D '89 nie mam zamiaru nadmiernie obciążać alternatora a druga sprawa jest taka iż led daje mocniejsze światło = bezpieczeństwo

wiec zamontuje Ledy (
http://allegro.pl/lampa-zespolona-tylna-w-66l-led-12v-24v-lewa-313-i5081121643.html lepiej wygląda jak się ją trzyma w rekach na żywo niż na zdjęciach) do tego prostokątna lampa LED przeciwmgłowa)
obrysówki z przodu na wysokości listwy nad oknem, z boku zamiast odblasków, oraz dodatkowe czerwone na wysokości listwy nad oknem z tyłu
Byłem się pytać w sklepie Truck'erskim (z racji tego iż jestem Trucer'em) Lampy 2x130 zł + jedna obrysówka kosz ok20-25zł szt + swiatło przeciw mgłowe ok 50-70zł
Pytanie do
FANKLUBOWICZÓW 1. Czym czyścic kuchenkę gazową aby doprowadzić ją do ładu?
2. Jak odnowić wnętrze lodówki ?
3. Będę chciał dołożyć ogrzewanie Truma zamiast schowka pod szafą na ubrania wylot spalin wytnę koło drzwi nad kołem czy to
dobry pomysł i miejsce ?