Wnętrze Pomocy :)
- konrado8509
Wnętrze Pomocy :)
Witam Od wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem Niewiadówki N126E I w związku z tym mam pytanie i prośbę o pomoc. A mianowicie wnętrze a konkretnie obicia ścian były w tragicznym stanie wiec całe je zerwałem i oczyściłem ściany a moje pierwsze pytanie to jakiego teraz materiału użyć do obklejenia ścian znalazłem w sklepie z wykładzinami taka cienka wykładzinę jaka by się mogła nadać ale mam problem z zamocowaniem jej nie wiem jakiego kleju trzeba użyć . Proszę o pomoc !!
Poprawiłem polskie znaki
Kooba
Poprawiłem polskie znaki
Kooba
Volkswagen Passat 1.8 + N126E
Re: Wnętrze Pomocy :)
A ja myślę, że proszę zacząć
1. Regulamin
2. Powitalnia
3. Szukajka.
1. Regulamin
2. Powitalnia
3. Szukajka.
"dzyń, dzyń, dzyń"
Dobrze że nie napisał iż szuka sponsora i fachowca z forum na remont 

Adrian
N132t (1979) + Zastava Mediteran (1980) Opcjonalnie V70 (2000)
N132t (1979) + Zastava Mediteran (1980) Opcjonalnie V70 (2000)
- konrado8509
Zrobione
czy ktoś poda jakiś pomysł co do mojego pytania ?
Poprawiłem polskie znaki
Kooba

Poprawiłem polskie znaki
Kooba
konrado8509 pisze:Witam ... Proszę o pomoc !!
cześć!
na naszym forum witamy się w "OGÓLNE" => "Przedstawmy się"
...w gorącej wodzie kąpany jesteś

na co kleić, czy i co pod wykładzinę warto/nie warto -wszystko to większość z nas przerabiała i mamy to obszernie opisane.
napotkasz problemy to napisz ale najpierw poczytaj, przeczytaj, wyczytaj

z tego co mi wiadomo pośpiech jest wskazany przy łapaniu much, to nieco inna robota więc zwolnij ... i powodzenia

To napisałem ja, dworek 

konrado8509 pisze:Zrobioneczy ktos poda jakis pomysł co do mojego pytania ?
Jeszcze raz bo czytasz bez zrozumienia i zaraz zamknę wątek.
"dzyń, dzyń, dzyń"
Zanim zostanie zamknięty ten wątek trochę ci pomogę...
Poczytaj forum - na temat remontów jest tu sporo postów -ja czytałem już na rok wcześniej zanim zdecydowałem się kupić przyczepkę.
Według mnie i pewnie większości na forum, najlepszym klejem do wykładzin jest BONATERM A+.
Ja kleiłem (pewnie jako jeden z nielicznych) dwie warstwy: grafitową 3mm wykładzinę remontową i grubą, gęstą 5mm milutką w dotyku wykładzinę targową. Zrezygnowałem ze styropianu, a chciałem wyeliminować prześwity przez jasną żółtą wykładzinę:

Poczytaj forum - na temat remontów jest tu sporo postów -ja czytałem już na rok wcześniej zanim zdecydowałem się kupić przyczepkę.
Według mnie i pewnie większości na forum, najlepszym klejem do wykładzin jest BONATERM A+.
Ja kleiłem (pewnie jako jeden z nielicznych) dwie warstwy: grafitową 3mm wykładzinę remontową i grubą, gęstą 5mm milutką w dotyku wykładzinę targową. Zrezygnowałem ze styropianu, a chciałem wyeliminować prześwity przez jasną żółtą wykładzinę:

Pozdrawiam MISIEK
- konrado8509
Dziękuję za pomoc i proszę o przebaczenie mojego pospiechu
ale po prostu bardzo się ciesze z zakupu ale żeby dopełnić formalności wczoraj zakupiłem ale już od jakiegoś wcześniejszego czasu ja odrestaurowuje 
Poprawiłem polskie znaki
Kooba

Poprawiłem polskie znaki
Kooba
Witam panów moderatorów i administratorów, czy panowie nie za ostro atakujecie nowych na forum??? z tego co czytam dość często, to uważam ze NIE na miejscu są wasze bojkoty o policyjny regulamin, proszę zmienić ton i pamiętać ze wiadomość są bez płóciowe i każdy odbiera je tak jak chce, A pan KOOBA
może kooba to doradza super, tylko że nawet zdjęcie na profilu ma profesorskie . Pozdrawiam i proszę jeszcze raz o wyrozumiałość dla nowych członków fanklubu-Niewiadówek.
Kmicic

Kmicic
Citroen Xara Picasso + N126e + nowy nabytek N126N
-
stico80 pisze:konrado8509 pisze:Zrobioneczy ktos poda jakis pomysł co do mojego pytania ?
Jeszcze raz bo czytasz bez zrozumienia i zaraz zamknę wątek.

Napisz do mnie PW chętnie pomogę i doradzę co i jak.
Bob
Ostatnio zmieniony sobota, 11 paź 2014, 00:32 przez BobBudowniczy, łącznie zmieniany 1 raz.
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Re: Odp: Wnętrze Pomocy :)
KMICIC pisze:Witam panów moderatorów i administratorów, czy panowie nie za ostro atakujecie nowych na forum??? z tego co czytam dość często, to uważam ze NIE na miejscu są wasze bojkoty o policyjny regulamin, proszę zmienić ton i pamiętać ze wiadomość są bez płóciowe i każdy odbiera je tak jak chce, A pan KOOBAmoże kooba to doradza super, tylko że nawet zdjęcie na profilu ma profesorskie . Pozdrawiam i proszę jeszcze raz o wyrozumiałość dla nowych członków fanklubu-Niewiadówek.
![]()
Kmicic
Kolego, moderatorzy i administratorzy są właśnie od tego żeby pilnować porządku. Taka jest nasza rola. Załóżmy taką sytuację: wprowadzasz się do nowego domu z ogrodem, trawa wysoka a ty nie masz kosiarki. Idziesz do sąsiada i mówisz dawaj kosiarkę? Czy może jednak idziesz do sąsiada mówisz, że nazywasz się Jan Kowalski jesteś jego nowym sąsiadem i masz trawę do koszenia, ale nie masz kosiarki, i pytasz czy mógłby Ci pożyczyć?
Z forum jest tak samo. Zakładając konto na forum wstępujesz do nowej społeczności i wypadałoby umieć się zachować.
No jest lektury, potwierdzam jako świeży user. Naprawdę wszystko tu jest, ale czytania od groma. Cierpliwości potrzeba przede wszystkim.
Za wiedzę sie płaci jak to sie mówi
Tutaj stawką może być dla niektórych cierpliwość.
Dla mnie to pasjonująca lektura, choć z technicznych opisów nie wszystko rozumiem, blondynka ze mnie
, to ciekawi mnie jak robili remonty inni, jakie materiały się sprawdziły, jaki uzyskali efekt końcowy itp.
Czytać, czytać i czytać, to sie opłaci, bo na pewno lepiej się uczyć się na cudzych błędach

Dla mnie to pasjonująca lektura, choć z technicznych opisów nie wszystko rozumiem, blondynka ze mnie

Czytać, czytać i czytać, to sie opłaci, bo na pewno lepiej się uczyć się na cudzych błędach

- TomekN126N
- Fanklubowicz
Wielu o tym nie wie, lub nie pamięta, ale prócz forum, jest też strona FKN, na której mamy dział "Remonty", gdzie w sposób przejrzysty i nie wymagający nadludzkiej cierpliwości są opisane remonty naszych przyczep. Zapraszam do lektury, bo warto i nie trzeba "się naszukać".
P.S. Bobbudowniczy, dzięki za odnalezienie zagubionego zdjęcia, już zapomniałem wyglądu mojego starego munduru... choć... chyba trochę nas obrażasz.
P.S. Bobbudowniczy, dzięki za odnalezienie zagubionego zdjęcia, już zapomniałem wyglądu mojego starego munduru... choć... chyba trochę nas obrażasz.
Nocki/km
2023: 11/460
2022: 12/440
2021: 3/425
2020: 5/1040
2019: 3/420
2018: 30/4184
2017: 24/2850
2016: 12/2540
2015: 23/2530
2014: 15/950
2013: 16/2310