Pewnie chodzi Ci o oryginał ten metalowy? Jeśli tak to tą wielką gumę można zastąpić gumową uszczelką krawędziową o profilu "U". Nie jest to szczelne ale dekoracyjnie wykańcza krawędź. Patent był już na forum, sam też tak zrobiłem w 127.
CornBlumenBlau pisze:IMG_20201024_121031.jpg
Mam pytanko, czy guma pod lampę oświetlenia tablicy rejestracyjnej (dokładnie takiej jak na foto) jest gdzieś do kupienia?
Samą lampę mam w dobrym stanie, natomiast guma nadaje się już do wymiany.
Kombinuję z jakimś "produktem zastępczym", ale brakuje mi sensownej koncepcji. Może ktoś mógłby coś po prostu doradzić...
Miron EZD pisze:Macieju, nie wiem dokładnie czy o taką samą lampę chodzi.
Zajrzyj na stronę: Panrolnik.pl
https://www.panrolnik.pl/towar/2874/nie ... racji.html
stachu_gda pisze:CornBlumenBlau pisze:Co do Twoich obaw, to może należy ten czujnik obudować jakimś styropianem albo inną karimatą, aby był bardziej związany temperaturowo z akumulatorem.
To może być dobry pomysł. Ja na razie zaznaczyłem temperaturę odcięcia na wyższą niż proponuje producent (na 8 stopni).
__ArroW__ pisze:Czekam na dalszą relację, ja mam 2x aku pewnie będę musiał coś wymyśleć do wspólnego czujnika albo kupić dwa
CornBlumenBlau pisze:__ArroW__ pisze:Czekam na dalszą relację, ja mam 2x aku pewnie będę musiał coś wymyśleć do wspólnego czujnika albo kupić dwa
Myślę Dawid, że jeden czujnik w zupełności wystarczy, oczywiście pod warunkiem że akumulatory będą stały obok siebie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości