Moim zdaniem Marcinie, warto żebyś nad elektryką jeszcze chwilkę podziałał. Może zechcesz przemyśleć wykorzystanie rozdzielni np takiej
https://allegro.pl/oferta/skrzynka-bezp ... _ZEALw_wcBi zabezpieczenie obwodów przez ATO.
Pozwoli ona nie tylko podzielić instalację na zabezpieczone obwody, co ułatwi użytkowanie i późniejsze ewentualne doposażenie instalacji (ponieważ należy zamówić więcej linii niż na dzień dzisiejszy potrzeba) ale zapewni takżei trwałe i bezproblemowe działanie ze względu na rodzaj połączeń. Umożliwi też sensowny i estetyczny montaż przewodów w wiązki. Ewentualny usterka jest sygnalizowana diodą, więc nie trzeba szukać z multimetrem awari lub świecąc czołówką po napisach na przewodach ...
iMam zapewne zdjęcia jakiejś prostej instalacji na tym opartej, mogę wrzucić poglądowo jeśli wyrazisz zgodę.
Murano pisze:Wszyscy śledzą tylko strach cokolwiek napisać tu ostatnio...
Strach, jeśli brak merytorycznej argumentacji dla obrony swojej własnej opinii.
Jeśli nie odpowiada Tobie treść moich postów zrób sobie dobrze, dodaj mnie proszę do wrogów. Nie zobaczysz więcej mojej wypowiedzi a jedynie informację że coś napisałem. Zaznaj odrobiny komfortu i oszczędź nerwów sobie i innym trenując samodyscyplinę. Pokaż że potrafisz.
Pozdrawiam, Adam