Remont mojeje Enki

czyli nasza walka z przyczepą...
Awatar użytkownika
kooba
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Re: Remont mojeje Enki

Postautor: kooba » poniedziałek, 16 maja 2016, 18:13

Kolego Adik może jednak postarasz się pisać nieco delikatnej i grzeczniej. Twoja ocena pracy innych też nie zawsze jest pochwałą. Opisując coś na forum musisz liczyć się zarówno z pozytywnymi jak i negatywnymi komentarzami.

Awatar użytkownika
Adik

Postautor: Adik » niedziela, 22 maja 2016, 12:51

Ok ! Ocena a niektórych osobników zgryzliwe prowokacyjne wypowiedzi , ataki to 2-a różne tematy . Mam małą prośbę ; czy ,,chieny '' mogą tu nie wchodzić ? Skoro moje druciarstwo im przeszkadza w reprezentowaniu na szerokim świecie? A przynaj mnie aby się powstrzymały od hamskich komentarzy! Niestety ich ataki powodują bardzo szeroki odzew i brak reakcji moda :(
Dobra koniec !
Panel zamontowany pięknie bangla w dzień pochmurny ciemna burzowa chmura dawał 2A
W dzień słoneczny podłączone lodówka ok 4A i tv ok 25W ;nadmuch [wętylacja albo ogrzewamnie]\
Dał prawie 7A [ panel leży]
Więc jak na koniec maja i kąt leżącego panelu to wynik super w miesiącach czerwiec -wrzesień wynik będzie lepszy bo kąt będzie korzystniejszy>
Sprawdzałem jaki ma wpływ kąt panelu do wydajności więc wychodzi że bardzo duży panel potrafi dać o 1-2-3A więcej w zależności od kąta panelu
Mam mały problem potrzebuje napięcia 5V do zasilania DVBT próbowałem przez taki zasilacz usb ale nie działa
Nie wiem jak to tanio - druciarsko załatwie
Tak że scenariusz kolegi że panele używki to strata kasy się nie sprawdziły panel piknie bangla .
Akumulator 90Ah naładowany 100% więc sukces
Ten panel co koledze padł to wygląda na to że nastąpiło zwarcie i się przepalił a czyja to wina to nie wiadomo
Załączniki
IMG_0859.JPG
IMG_0866.JPG
IMG_0868.JPG

markb

Postautor: markb » niedziela, 22 maja 2016, 13:48

Spróbuj takiej http://allegro.pl/a10-ladowarka-samocho ... 67178.html
Ładowarka do zasilania tunera DVB-T potrzebuje 2A u mnie działa.
Komentarzami się nie przejmuj i rób dalej swoje - popieram działanie a nie gotowce !!!

Awatar użytkownika
Adik

Postautor: Adik » niedziela, 22 maja 2016, 17:24

Dzięki kolego :) . Właśnie mam coś podobnego na usb ale nie wyrabia i piszczy w tv ale pewnie jest za mało wydajny! Albo uwalony Jutro zobacze mam taki sklepik na oku w okolicy z takimi właśnie pirdołkami .Zależy mi na tych 5V bo mam w magazynie z 8 sztuk [ze 2 nowe w pudełkach ]tych dekoderów dvbt i leżą wiec trzeba je wykorzystać Ten dynks dużo bierze 2A :cry: jak tv bierze coś koło 25W ok ? 3A ? lodówka 4A
W każdym razie zestaw kosztował mnie 450zł ;panel , sterownik ,akumulator 90ah no + wysyłka 50zł piknie działa i polecam używki jak by co.
Za kilka dni jadę do sanatorium i mam taki pomysła aby do starego lapka podpiąć dekoder i smartwona na usb aby oglądać na yutube filmiki.Nie wiem jak ale słyszałem że idzie to tak poskładać aby chodziło ;Smartfon jako modem ?
Powiedzcie ile taki yutube albo jekaś TV internetowa żre mega ? Mam standartowe 10mgb +dodatkowe 10mgb za 10zł +następne 10mgb za 10 zł. Standartowo z orange A i orange ma swoją tv w sieci? Bo mi kiedyś dzwonili z ofertą i mi tak coś nawijali że jest,
Pytanie na jak długo mi to wystarczy? Powiedzmy ze 2h dziennie?Bo straszne zadupie tam gdzie jade :(

Awatar użytkownika
kooba
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: kooba » niedziela, 22 maja 2016, 18:52

Widzę, że niestety nic do ciebie nie dociera :(
Nazywanie innych użytkowników hienami nie mieści się w pojęciu dobrego wychowania.
Mam nadzieję, że miesiąc przerwy od forum Cię czegoś nauczy.

Awatar użytkownika
tantalos
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: tantalos » niedziela, 22 maja 2016, 22:58

Przydałoby sie jeszcze pisać poprawną polszczyzną bo oczy bolą od czytania Adik - są do tego zdaje się nawet jakieś programy. Szanujmy się nawzajem.

niebieski-n2

Postautor: niebieski-n2 » poniedziałek, 23 maja 2016, 22:47

tantalos pisze:są do tego zdaje się nawet jakieś programy.
programy szkoły podstawowej ;)

Awatar użytkownika
kooba
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: kooba » wtorek, 28 cze 2016, 23:58

Witamy ponownie.

Awatar użytkownika
Luca
Fanklubowicz