Kuchenka gazowa w przyczepie
Kuchenka gazowa w przyczepie
Jestem ciekawy jak wykorzystujecie swoje kuchenki w przyczepie.
Jeśli admin zrobiłby ankietę to też miło.
1. nie używam wcale
2. używam do grzania wody na kawę/herbatę
3. używam do grzania wody na kawę/herbatę i podgrzewania jedzenia
4. używam do grzania wody na kawę/herbatę, podgrzewania jedzenia i do gotowania
My stosujemy głównie wariant 1 i czasem 2
Jeśli admin zrobiłby ankietę to też miło.
1. nie używam wcale
2. używam do grzania wody na kawę/herbatę
3. używam do grzania wody na kawę/herbatę i podgrzewania jedzenia
4. używam do grzania wody na kawę/herbatę, podgrzewania jedzenia i do gotowania
My stosujemy głównie wariant 1 i czasem 2
Re: Kuchenka gazowa w przyczepie
Czy mozna brac udział w ankiecie jak sie nie ma kuchenki wewnatrz ?
Wariant 1-nie mam, nie chcę mieć, używam tylko na zewnątrz.
DIZZY pisze:Czy mozna brac udział w ankiecie jak sie nie ma kuchenki wewnatrz ?
Można

W zapiekanie wręcz zdemontowałem i używam jak muszę przenośnej na kartusze.
Zastanawiam się czy w 132 montować na stałe.
-

- Mr.Makarena
- Fanklubowicz
A ja w niewiadówce zlikwidowałem całkiem gaz i używałem elektrycznej oczywiście w wariancie 4. Teraz się do gazu przekonałem więc w Chataeu używamy również w wariancie 4. Dodać trzeba, że żadnych bigosów nie gotujemy, ryb nie smażymy, a raczej jakieś szybkie albo bardzo szybkie dania przygotowujemy często jednogarnkowe. Z racji tego, że czasem trafia się okazja gdzieś nad jeziorem/morzem kupić świeżą rybkę którą lubimy dorzuciłem na wyposażenie butle 2kg i jednopalnikową kuchenkę do niej żeby z takich okazji korzystać, a przy okazji używać wraz z płytą jako grilla. Butla również dlatego, że często do gotowanie używamy szybkowara, a w upalne dni wewnątrz jest to mocno uciążliwe.
Z drugiej strony narzuca mi się pytanie, że jeśli nie używać albo tylko do kawy to co jecie przez na przykład 2-3 tygodniowe wczasy?
Z drugiej strony narzuca mi się pytanie, że jeśli nie używać albo tylko do kawy to co jecie przez na przykład 2-3 tygodniowe wczasy?
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
Ktoś pomyślał w projekcie o kuchence więc ją należy używać.
Przedmówca napisał za mnie resztę.
nie będę powtarzał. Ale każdy podchodzi do tego w/g swoich potrzeb.
Przedmówca napisał za mnie resztę.

Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Odpowiedź jest banalnie prosta [emoji2] tak po prostu, zwyczajnie używamy na zewnątrz [emoji12]
Wymęczone na tapapatatapapalk
- stachu_gda
- Fanklubowicz
Ja na razie byłem na dwóch weekendowych wyjazdach więc niby powinienem cicho siedzieć, ale od paru lat jeżdżę z namiotem samochodem po europie i zawsze biorę kuchenkę i ma ona 3 wykorzystania:
- kawa rano
- po południu danie zalewane typu zupka chińska LUB odgrzanie jedzenia zabranego z domu ze słoika
Gotowanie - nie.
W przyczepie przewiduję że będzie tak samo.
- kawa rano
- po południu danie zalewane typu zupka chińska LUB odgrzanie jedzenia zabranego z domu ze słoika
Gotowanie - nie.
W przyczepie przewiduję że będzie tak samo.
Benior pisze:Odpowiedź jest banalnie prostatak po prostu, zwyczajnie używamy na zewnątrz
![]()
No tak.
Narzuca mi się przy okazji kolejne pytanie. Czemu z tego nie korzystać wewnątrz? Poza temperaturą wewnątrz w czasie gotowanie nie widzę efektów ujemnych. Zachowując pewne zasady, o który wcześniej wspomniałem (ryby, bigos itp. itd.) używanie kuchenki wewnątrz jest jak najbardziej wskazane moim zdaniem. Oczywiście każdy robi pod siebie i jak ktoś lubi rozkładać poza standardowym wyposażeniem jeszcze dodatkową kuchnię to kto mu zabroni

Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
- Fiacior75
- Fanklubowicz
U mnie wariant 4, od począdku remontu chciałem żeby kuchenka była sprawna . Na pierwszym wyjeździe obowiązkowo musiała być ręcznie mielona kawa zalana w cienkim szkle z czajnika i jajecznica na boczku 

Fiacior75 a dlaczego jajecznica na boczku? nie możesz przy stoliku?
I tą drogą należy iść, wstaję, szybkie śniadanie, kawa itp i kładę się dalej.
A jeśli deszcz, my w trasie z np. gór nad morze to co szukamy wówczas w manelach butli, kuchenki?

I tą drogą należy iść, wstaję, szybkie śniadanie, kawa itp i kładę się dalej.
A jeśli deszcz, my w trasie z np. gór nad morze to co szukamy wówczas w manelach butli, kuchenki?

Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Bogusław pisze:I tą drogą należy iść, wstaję, szybkie śniadanie, kawa itp i kładę się dalej.
Oooo właśnie. Śniadanko w łóżku to podstawowa podstawa. Śniadanko, kawusia i wyginka do południa.