ile kleju
Re: ile kleju
U mnie na przyklejenie ekranów poszło 4,5 litra polimerowgo Dragona, wykładziny jeszcze nie kleiłem, ale pewnie będzie podobnie.
126N + Octavia 1.9 = 127.9tdiN
Ja w N126N na całość zużyłem 9 litrów polimerowego Dragona.
Fiat Burstner 535-2 2.8 TD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
Nie da się precyzyjnie podać. Zależy, jak kto smaruje.
Pewnie, że się nie da ale sam gdzieś tu czytałem, że okoł 5 litrów. Tyle to może wystarcz y jak się klei tylko wykładzinę bez podkładu albo nie smaruje się całej powierzchni. Powierzchnia laminatu jest tak porowata, że trzeba smarować dość grubo.
Fiat Burstner 535-2 2.8 TD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
U mnie na ekrany poszło 6 butelek (0.5 l) polimerowego ,a kleiłem dopiero jakieś 30 cm nad podłoga i nie wyklejałem ściany pod przednią szybą za szafkami.Do wykładziny jak na razie na sam sufit bez daszku poszło 1.5 l butapremu
jeszcze mam pytanie a budapren nakładaliście pędzlem czy może ktoś próbował pistoletem
- Wodnik Szuwarek
bonaterm as - pistolet / bonaterm a+ (lub butapren) - pędzel -
ktoś też coś wspominał, że całkiem wygodnie nakłada się klej szpachelką - nie wiem nie sprawdzałem
ktoś też coś wspominał, że całkiem wygodnie nakłada się klej szpachelką - nie wiem nie sprawdzałem
Serdecznie zapraszam http://www.fanklub-niewiadowek.pl
Zdecydowanie polecam. Jak raz spróbujesz to w życiu pędzla do ręki nie weźmiesz. Całą budę tak oklejałem. Zdecydowanie szybciej, wygodniej, bez wysiłku i równo.
a na 1 powierzchnie czy 2 nanieść klej
Ja dawałem na jedną. Buda jest tak chropowata, że szpachlą byłoby ciężko, a poza tym kleju poszło by pewnie ze 3 razy więcej.
- Fsomaniak
- Fanklubowicz
- Kontaktowanie:
A ja polecam nakładać klej butelką. Robimy dziurkę w koreczku, nalewamy klej do butelki i wylewamy na wykładzinę
Pozdrawiam
Fsomaniak
Fsomaniak
zacząłem wyklejać budaprenem trochę nitro aby była rzadsza i pistoletem idzie super czysto szybko i oszczędnie
bonaterm as pistoletem nakłada się super oszczędnie i równomiernie. Ja kleiłem piankę polietylenową grubości 8mm i na to materiał. próbowałem polimerem i było to nieporozumienie. po 4 dniach ściągnąłem piankę bez trudu.