Transport rowerów
Re: Transport rowerów
No jest dzięki, jakiś jestem po nocy .. nie wiem czemu szukałem haka 

"dzyń, dzyń, dzyń"
woj205 pisze:poz. 5 bagażnik na rowery cena 724 zł
pozdrawiam
wojtek
Faktycznie jest ale ukryli w N-ce tylko kuśwa gdzie jest jakieś zdjęcie jak to wygląda w realu nigdzie nie ma

Próbowałem się dodzwonić ale jest po 16 i amba spróbuję w Poniedziałek .
Dzięki.
Oddzwonił gostek z Niewiadowa , w poniedziałek wyśle mi zdjęcia i wyraził zgodę na opublikowanie na naszym forum ; poza tym mam przedzwonić w poniedziałek to uzgodnimy jakąś formę upustu dla członków naszego Fanklubu . Bagażników mają ful w magazynie bo podobno nowy właściciel był zdziwiony , że nie mają w ofercie do N-ek . Przed przekształceniem zakładu w firmie pracowało tylko 40 osób i zwolnili wszystkich następnie natychmiast zatrudnili 80 byłych pracowników a obecnie pracuje 150 osób i bardzo sobie chwalą nowego pracodawcę . Podobno opracowują całkiem nową przyczepkę o DMC 750 KG . Zdjęcia bagażnika obiecał też wstawić na ich stronę .
O wynikach negocjacji cenowych poinformuję Was jak tylko otrzymam informację .
Pozdrawiam
O wynikach negocjacji cenowych poinformuję Was jak tylko otrzymam informację .
Pozdrawiam
- CornBlumenBlau
- Fanklubowicz
NIL2 pisze:Podobno opracowują całkiem nową przyczepkę o DMC 750 KG
Ciekawe czy też w laminacie? Dopytaj przy okazji.
Niewiadówkodystansonoce
2016: 75 / 6892 km
2017: 85 / 6820 km
2018: 81 / 4651 km
2019: 67 / 4888 km
2020: 74 / 3670 km
2021: 75 / 3953 km
2022: 64 / 2978 km
2023: 54 / 6976 km
2024: 57 / 6121 km
2025: 65 / 5474 km
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
NIL2 pisze:Wtam
Kooba ja w mojej nowej N-ce mam zamontowany hak zdejmowany właśnie na ramie z tyłu ( tylko kula została u poprzednika - zapomniałem zabrać) podeślę zdjęcie jak przestawię przyczepkę bo na razie mam z tyłu ścianę i nie mam jak zrobić foty ale montaż jest inny nie pod ramę tylko do ramy . Poprzedni wł. mówił , że zrobił próbę i żona jechała za nim i strasznie bujało i zrezygnował ale ja myślę , że to albo wina bagażnika albo mocowania do ramy na środku za krótko i profil cepki mógł się uginać ; zadzwonię do gościa i podpytam o co chodziło .
Z niecierpliwością czekam na twoje fotki i informacje od poprzedniego właściciela.
NIL2 pisze:To jest chyba najlepsze rozwiązanie ale gotowców chyba nie matrzeba przerabiać .
To rozwiązanie nie do końca mi odpowiada bo nie ma możliwości przełożenia rowerów na auto jak zostawię przyczepę.
Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
active
unread

To jest argument ! - na kuli byłoby uniwersalnie i faktycznie bagażnik byłby wykorzystany na maksa ; gość z Niewiadowa mówił , że robili próby z kulą ale mocowali do belki i dodatkowo po skosie do podłużnic podwozia i to by miało sens bo na samej belce może telepać . Do wiosny jeszcze trochę zostało - opanujemy i ten temat tak , że każdy będzie miał do wyboru do koloru w/g własnych potrzeb , upodobań i ku chwale Niewiadek . Wszystkie sprawdzone pomysły i patenty dawajcie tu to coś z tego na pewno wyjdzie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Schemat zbyt piękny nie jest, ale u mnie wygląda to tak:
A żeby zmniejszyć telepanie to rowery są dodatkowo przywiązane pasem transportowym do tylnych rączek.
A żeby zmniejszyć telepanie to rowery są dodatkowo przywiązane pasem transportowym do tylnych rączek.
Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
active
unread
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
active
unread

http://www.fanklub-niewiadowek.com/niewiadowki/zrob_to_sam/na_zewnatrz_niewiadowki/bagazniki.html
" z oświetleniem: by Finger A.D. 2008
" z oświetleniem: by Finger A.D. 2008
Widzę Michale , że zrobiłeś już nie jeden doktorat z tymi grabażnikami
i masz niezłe doświadczenie w praktyce użytkowania i Ciebie już głowa nie boli
a nas dopiero zacznie
no ale oby nam nie wyszło , że nie miała baba kłopotu to zamontowała sobie bagażnik
Kooba takie mocowanie na dole ramy z przedłużeniem do przodu chyba ma sens bo jest sztywne a o to właśnie chodzi by dół ani drgnął , ma chodzić razem z ramą a nie się bujać z tylną belką która jest stosunkowo cienka i przy masie rowerów musi pracować na odchyły przód - tył.
Może jutro jak nie będzie padać to przestawię moją do ogródka i zrobię foty mojego wynalazku.
Pozdrawiam

Kooba takie mocowanie na dole ramy z przedłużeniem do przodu chyba ma sens bo jest sztywne a o to właśnie chodzi by dół ani drgnął , ma chodzić razem z ramą a nie się bujać z tylną belką która jest stosunkowo cienka i przy masie rowerów musi pracować na odchyły przód - tył.
Może jutro jak nie będzie padać to przestawię moją do ogródka i zrobię foty mojego wynalazku.
Pozdrawiam
A może tak ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=4012352999
Z Niewiadowa jeszcze niestety nie mam żadnej informacji
Co do mojego istniejącego rozwiązania właśnie przed chwilą rozmawiałem z poprzednim właścicielem i dośle mi zapomnianą kulę- hak.
Jak się okazało to wzmocnienia jednak mam zamontowane pod podwoziem ale podobno i tak bujało mimo , że platforma na kuli była solidnie przykręcona kluczem .Mówił , że też konsultował tą sprawę z Niewiadowem i sugerowali żeby platformę dodatkowo zamocować w jej górnej części do przyczepy
Tak prawdę mówiąc to powoli mi zaczyna przechodzić szał z wożeniem rowerów na przyczepie ale jak będę miał już hak to pożyczę od kogoś platformę i sam sprawdzę co jest grane bo wydaje mi się , że ładując rowery z tyłu będzie przeważona za dużo na tył bo już w tej chwili lodówka robi swoje i bez butli w kuferku jest praktycznie na zero ! , jak wsunę do przodu przedsionek w worku i dołożę 2 butle to powinno być w sam raz ale +rowery ???
wrzucam foty zaczepu i
Pozdrawiam.
Z Niewiadowa jeszcze niestety nie mam żadnej informacji

Co do mojego istniejącego rozwiązania właśnie przed chwilą rozmawiałem z poprzednim właścicielem i dośle mi zapomnianą kulę- hak.
Jak się okazało to wzmocnienia jednak mam zamontowane pod podwoziem ale podobno i tak bujało mimo , że platforma na kuli była solidnie przykręcona kluczem .Mówił , że też konsultował tą sprawę z Niewiadowem i sugerowali żeby platformę dodatkowo zamocować w jej górnej części do przyczepy

Tak prawdę mówiąc to powoli mi zaczyna przechodzić szał z wożeniem rowerów na przyczepie ale jak będę miał już hak to pożyczę od kogoś platformę i sam sprawdzę co jest grane bo wydaje mi się , że ładując rowery z tyłu będzie przeważona za dużo na tył bo już w tej chwili lodówka robi swoje i bez butli w kuferku jest praktycznie na zero ! , jak wsunę do przodu przedsionek w worku i dołożę 2 butle to powinno być w sam raz ale +rowery ???
wrzucam foty zaczepu i
Pozdrawiam.
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
To ta koncepcja mi się nie podoba
Faktycznie może być mało stabilna. Mam już pomysł na udoskonalenie swojej z wykorzystaniem wypinanego haka od Opla Omegi B.
Co do mocowania w górnej części to nie wyobrażam sobie żeby go nie było, dlatego wiążę rowery do tylnych rączek manewrowych.
Wyważenie przyczepy też musisz zabezpieczyć, ja mam na i pod przednim łóżkiem wszystkie ciężkie graty, a w kufrze na dyszlu wożę butlę gazową 11kg i baniak 30L pełen wody.

Co do mocowania w górnej części to nie wyobrażam sobie żeby go nie było, dlatego wiążę rowery do tylnych rączek manewrowych.
Wyważenie przyczepy też musisz zabezpieczyć, ja mam na i pod przednim łóżkiem wszystkie ciężkie graty, a w kufrze na dyszlu wożę butlę gazową 11kg i baniak 30L pełen wody.
Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
active
unread
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
active
unread

- CornBlumenBlau
- Fanklubowicz
kooba pisze:Wyważenie przyczepy też musisz zabezpieczyć, ja mam na i pod przednim łóżkiem wszystkie ciężkie graty, a w kufrze na dyszlu wożę butlę gazową 11kg i baniak 30L pełen wody.
Tak czytam sobie o tych bagażnikach, przeciwwagach i ładunkach... No to macie rozmach Koledzy, ja przekładam nawet 13-kilogramowy akumulator do bagażnika holownika na czas jazdy, zostawiając w budce tylko małą żelówkę. I uzasadnioną wiedzę do takiego postępowania mam również z tego forum.
Niewiadówkodystansonoce
CornBlumenBlau pisze:Tak czytam sobie o tych bagażnikach, przeciwwagach i ładunkach... No to macie rozmach Koledzy, ja przekładam nawet 13-kilogramowy akumulator do bagażnika holownika na czas jazdy, zostawiając w budce tylko małą żelówkę. I uzasadnioną wiedzę do takiego postępowania mam również z tego forum.
qrcze a ja mam mały bagażnik (zapas w bagażniku bo LPG w miejscu koła) i myslałem że wszyskie graty na czas podróży wrzucę do cepki

VW T4 MULTIVAN 2,8 VR6 LPG
Na razie jeszcze Miśki się tego nie czepiają, ale jak zaczną ważyć nasze przyczepki ..... posypią się dowody
Kiedyś (bodajże) Serek opowiadał, że zatrzymali go Krokodylki i ... kazali przełożyć rowery do auta, bo nawet na oko to przeładował , że hohoho.
No faktycznie - ładowność naszych czepek to max 100 kg.
Ale ten patencik jest SUPER
dało by się założyć ten bagażnik i 3 rowery na kombi i dopiąć przyczepkę ? Jak myślicie ?
Kiedyś (bodajże) Serek opowiadał, że zatrzymali go Krokodylki i ... kazali przełożyć rowery do auta, bo nawet na oko to przeładował , że hohoho.
No faktycznie - ładowność naszych czepek to max 100 kg.
Ale ten patencik jest SUPER
dało by się założyć ten bagażnik i 3 rowery na kombi i dopiąć przyczepkę ? Jak myślicie ?
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Paczek pisze:dało by się założyć ten bagażnik i 3 rowery na kombi i dopiąć przyczepkę ? Jak myślicie ?
Nie ma takiej opcji, żeby się zmieściło. Będziesz na zakrętach obijał przyczepę rowerami, o ile w ogóle zmieścisz 3 rowery między przyczepą a autem.
Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
active
unread
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE