Wilgotność najważniejsza. jak się znajdzie klej który sie utwardza parą z powietrza to juz można przy deszczu prace zaczynać. Jak będzie za sucho mozna go w młynku do pieprzu mielić. Po wzmocnieniu klejem będzie wdziecznym materiałem. Wszelkie hurtownie ryzykują wiecej niż "Casto/ nie damy nikomu.". wiec tam bym szukał. formatki trzeba docinać wieksze niz rozmiar i burchli nie przecinać "na prosto" nożem. Wtedy łaczenia nie bedzie widać. Korek mięknie pod klejem i po wykonaniu kilku prób pójdzie. Co do termoizolacji sie nie wypowiadam bo robiłem to dekoracyjnie we wnętrzach.
M
Korek jako materiał do wyklejania
- misha22
- Przyjaciel
Re: Korek jako materiał do wyklejania
De Reu 1968, prawie jak zapiekanka
601 Limuzyna
1.9 SDI caddyilac
601 Limuzyna
1.9 SDI caddyilac
-
Pisałem i korku 3mm podkładzie pod panele teraz zauważyłem że mowa o ściennym. Jednak osobiście pozostaje przy tradycyjnych materiałach.
Miałem korkiem oklejone meble wyglądało fajnie ale korek jest kruchy i trzeba było uważać .
A ja zaryzykuje i wykleje korkiem ściennym. Pozostaje tylko wybór koloru i czy dawać najpierw maty czy sam Korek wystarczy. Będę miał go za ok. 17 zł za metr więc co by nie.
Musi zrobić ktoś ten pierwszy krok