Wąski klin - genialne w swojej prostocie ....
Re: Waski klin - genialne w swojej prostocie ....
Jest malutki problem z takim materiałem. Do wytwarzania termokurczki używany jest wosk i bardzo plastyczne tworzywa które pod wpływem
temperatury kurczą się i zmnieniają swoje właściwości. Z upływem czasu a tym bardziej na słońcu, gdy wosk wytopi się z tworzywa osłonka odbarwi się i zniknie jej elastyczność. Z czasem tworzywo pęka. Rurki termokurczliwe nie posiadają żadnej warstwy UV. Znam dokładnie ten materiał bo jako elektronik wykorzystuje je na co dzień. W instalacjach elektrycznych gdzie nie ma dostępu światła izolacja służy wiele lat. Na słońcu tworzywo degraduje się w szybkim tempie. Wydaje mi się że chyba jednak tańiej wyjdzie oryginalna listwa.
temperatury kurczą się i zmnieniają swoje właściwości. Z upływem czasu a tym bardziej na słońcu, gdy wosk wytopi się z tworzywa osłonka odbarwi się i zniknie jej elastyczność. Z czasem tworzywo pęka. Rurki termokurczliwe nie posiadają żadnej warstwy UV. Znam dokładnie ten materiał bo jako elektronik wykorzystuje je na co dzień. W instalacjach elektrycznych gdzie nie ma dostępu światła izolacja służy wiele lat. Na słońcu tworzywo degraduje się w szybkim tempie. Wydaje mi się że chyba jednak tańiej wyjdzie oryginalna listwa.
N 126e + Chrysler Dodge Grand Caravan 3.3 LPG, Seicento 900 LPG
- Mr.Makarena
- Fanklubowicz

Ale problem polega na tym ze oryginalnego waskiego klina nie ma w sprzedazy - jest nie do zdobycia ..
Pozdr :
Mr. Makarena
Pozdr :
Mr. Makarena
Pozdrawiam :
Mr.Makarena
Mr.Makarena
Mr.Makarena pisze:Waski klin ozdobny
a po co wywarzać otwarte drzwi - ani nie oszczędzasz niebotycznych kwot, ani to trwałe,
jako ciekawostka , owszem - da się
klin oryginalny można dociąć do tej rynienki nad oknem tzw.zawiasa dzisiaj lub jutro wrzucę foto testów owej próby
Jestem po teście klinowym:-)
I tak na przykładzie n126n - klin oryginalny pasuje w wszystkie listwy tj drzwi,listwy dookoła przyczepki , listwy nad oknami otwieranymi, co do listwy(zawiasy) przy oknach otwieranych wystarczy oryginalny klin przyciąć za pomocą np. nożyka do tapet, wystarczy odciąć po długości z jednej strony ok 1/3 szerokości klina. i wchodzi przy pomocy dociskania np śrubokrętem
Jestem po teście klinowym:-)
I tak na przykładzie n126n - klin oryginalny pasuje w wszystkie listwy tj drzwi,listwy dookoła przyczepki , listwy nad oknami otwieranymi, co do listwy(zawiasy) przy oknach otwieranych wystarczy oryginalny klin przyciąć za pomocą np. nożyka do tapet, wystarczy odciąć po długości z jednej strony ok 1/3 szerokości klina. i wchodzi przy pomocy dociskania np śrubokrętem
Niewiadówka jest jak Sex, można się uzależnić !!!!
N-250c
N-250c
Nie można dostać klina? Tutaj chyba mają tego na kilometry w różnych kolorach...
http://moto.allegro.pl/listing.php/search?category=18564&change_view=1&description=1&order=p&string=klin+niewiad%C3%B3w
http://moto.allegro.pl/listing.php/search?category=18564&change_view=1&description=1&order=p&string=klin+niewiad%C3%B3w

Mają ale to wszystkie te kolorowe szerokie. płaski biały to do uszczelki szyby czarny do szyby stałej.
N-250c
N-250c
Mają ale to wszystkie te kolorowe szerokie
Nie rozumie. W niewiadówce mamy 3 rodzaje klinów, 1 rozpierający uszczelkę szyby stałej (czarny ciężki do założenia), 2 szyby otwieranej (biały szeroki) i 3 do listew aluminiowych (nad okna, na okna, na schowku i relingi). Innych klinów nie pamiętam

Czy pamiętacie może ile metrów białego klina do listew trzeba kubić do N126E?
N 126e + Chrysler Dodge Grand Caravan 3.3 LPG, Seicento 900 LPG
- Mr.Makarena
- Fanklubowicz

kemot324 pisze:Mają ale to wszystkie te kolorowe szerokie
Nie rozumie. W niewiadówce mamy 3 rodzaje klinów, 1 rozpierający uszczelkę szyby stałej (czarny ciężki do założenia), 2 szyby otwieranej (biały szeroki) i 3 do listew aluminiowych (nad okna, na okna, na schowku i relingi). Innych klinów nie pamiętam
Jest i czwarty rodzaj
Pozdr ;
Mr.Makarena
Pozdrawiam :
Mr.Makarena
Mr.Makarena
do n126n liczyłem tak ok 28mb na wszystko
N-250c
N-250c
-
mariusz724
Do n126e 16m.b dopiero wymienialem jeszcze troche zostalo.
Teraz dopiero się dopatrzyłem, że jest to małe okno w eNce i faktycznie jest inny klin 

Witam. Podzielam zdanie żeby zastosować oryginalny klin ten szeroki, koszty są do przyjęcia, montowałem go samemu, trochę palce bolą ale dałem radę i wygląda b.fajnie. Ps. też mam niebieski. Pozdrowienia i do zobaczyska w Sielpi.
Pozdrawiam
Enka 90, 89, 88
N 250 89
N126e 89
https://www.fanklub-niewiadowek.com/for ... 56#p200356
https://facebook.com/events/s/xxvi-ogol ... 917962142/
Enka 90, 89, 88
N 250 89
N126e 89
https://www.fanklub-niewiadowek.com/for ... 56#p200356
https://facebook.com/events/s/xxvi-ogol ... 917962142/
-
piotr05
- Fanklubowicz

Prezes pisze: też mam niebieski..
to zdejmiemy ja mam wyłącznosc na niebieski kolor
Wyjazdy 2019 3096 km 27 nocek
Wyjazdy 2020 2250 km 21 nocek
Wyjazdy 2021 1000 km 7 nocek
Wyjazdy 2022 2138 km 17 nocek
Wyjazdy 2023 4175 km 33 nocki
Wyjazdy 2024 5236 km 31 nocek
wyjazdy 2025 1634 km 11 nocek
Wyjazdy 2020 2250 km 21 nocek
Wyjazdy 2021 1000 km 7 nocek
Wyjazdy 2022 2138 km 17 nocek
Wyjazdy 2023 4175 km 33 nocki
Wyjazdy 2024 5236 km 31 nocek
wyjazdy 2025 1634 km 11 nocek
Ja też wymieniałem na niebieski i faktycznie napotkałem się z tym problemem. Jak dla mnie rozwiązanie bomba! Tylko te "okrągłe" zakończenia. Ja też wstawie rurke ale na końce dam to co w "normalnych" klinach. W oryginale sa blaszki mocowane w korycie klina. Ja je dorobiłem z aluminiowej puszki po sardynkach i mucha nie siada. Też tak zakończę te wąskie kliny. Jak zrobie to wrzuce foto. Pozdrawiam.